Belföld

Vágó Gábort hintába ültette a Matolcsy-közeli iskola

Baksa Roland
Baksa Roland

újságíró. 2017. 09. 25. 15:02

Korábban a témában:

Vágó Gábor, volt LMP-s országgyűlési képviselő a minap levelet kapott a Pécsi Tudományegyetem egyik doktori iskolájától.

Az üzenet lényege az volt: gratulálunk, felvételt nyert a Földtudományok Doktori Iskola doktori programjára.

Aztán Vágó Gábor fél órával később újra levelet kapott. Abban már az állt:

Ön nem nyert felvételt a PTE TTK Földtudományok Doktori Iskolába. További sok sikert kívánunk!

Vágó kiderítette, a második levélben foglaltak az érvényesek.

Ő nem került be tehát abba a doktori iskolába, amelyik az elmúlt hónapokban amiatt került be többször is a hírekbe, hogy kiderült, Hidvéghi Balázs Fidesz-szóvivő és felesége, Matolcsy György jegybankjának dolgozói, a jegybanki alapítványokhoz és a Matolcsy-közelbe sodródott MKB Bankhoz köthető emberek, Matolcsy újdonsült felesége is ott hallgató. Sőt közülük sokan fel is veszik a havi nettó 300 ezer forintos, a jegybanki alapítványok pénzéből származó ösztöndíjat. Az ösztöndíj odaítélésére nagy befolyással bíró testületben pedig Matolcsy-rokont is találunk.

Vágó nem erre az ösztöndíjra hajtott, már csak ezért is az önköltséges képzésre jelentkezett. Szakmai érdeklődése miatt nézte ki a szóban forgó doktori iskolát. Korábban is írtuk: beszéltünk olyannal is a mostani hallgatók közül, aki valóban azért választotta ezt az intézményt, mert az passzol az érdeklődési köréhez és nem a bőkezű ösztöndíj hajtotta. Vágó azt mondta a 24.hu-nak, hogy a publikációit nem fogadták el a pécsi doktori iskolában.

Nem csak őt nem vették fel. Nemrégiben közölt cikkünkhöz nyilatkozva a doktori iskola vezetője elárulta, hogy 27-en jelentkeztek a pótfelvételi eljárás során hozzájuk, zömük a geopolitikai doktori programra, de kevesebb mint tíz embert vettek fel.

Mindenesetre Vágó esetében azért is érdekes a két levél egymásnak ellentmondó tartalma, mert az elmúlt hetekben kimondott közellenséggé vált a kormányoldalon. Egyik népszavazási kérdésében – a korrupciós bűncselekmények elévülési ideje 5-ről emelkedjen 12 évre – el is kezdték gyűjteni az ellenzéki erők az aláírásokat, mire a kormányoldal gyorsan elfogadta a vonatkozó törvénymódosítási javaslatot, kifogva a szelet az ellenzékiek vitorlájából. Vágót pedig nemzetbiztonsági kockázatként azonosította Németh Szilárd Fidesz-alelnök a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.

Megkérdeztük a pécsi doktori iskolát, hogy csak Vágó esetében ment-e ki két, ellentétes tartalmú levél, mi okozta a galibát. Ha válaszolnak, feleletüket közzétesszük.

Frissítés: cikkünk megjelenése után a doktori iskola koordinátora közölte, hogy adminisztrációs hiba történt, ő követte el, egy hasonló nevű jelentkezőnek szánt levelet küldte ki a politikusi múlttal rendelkező Vágó Gábornak. A téves értesítést követően aztán hamarosan a valós döntést tartalmazó levelet is kiküldték a cikkünkben szereplő volt LMP-s képviselőnek. 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.