Közélet

Jegybanki alapítványtól kap ösztöndíjat a Fidesz-szóvivő

Két éve havi 300 ezer forintos ösztöndíjra jogosult Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, és felesége – értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint a házaspár sikeresen pályázott az egyik, közpénzből fenntartott, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alá tartozó alapítvány ösztöndíjprogramjában.

Hidvéghi a Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskolájának hallgatója, ahogy jogász végzettségű felesége is. Az egyik, Magyar Nemzetnek nyilatkozó hallgató szerint a képzés nem túl megerőltető, “kamuelőadásokat kell tartani, lényegében nem kell tanítani sem”.

A Pallas Athéné alapítványok által támogatott hallgatók június végén részt vettek egy, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által rendezett konferencián is. A konferencián a szóvivő a közép-európai geopolitikáról tartott előadást, míg a felesége értekezésének címe A hiányzó 18. fenntartható fejlesztési cél volt. A résztvevők nagy része a jegybank által fenntartott valamelyik alapítványnál, vagy magánál az MNB-nél dolgoznak.

Az Együtt hétfőn reggel közleményben szólította fel Hidvéghit és feleségét, hogy amennyiben felvették az ösztöndíjat, azt azonnali hatállyal fizessék vissza. A párt azt írta:

Azzal, hogy Hídvéghi Balázs és felesége elnyerte ezt az ösztöndíjat, ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz maffia-kormánya busásan megjutalmazza a hozzá hűséges haverokat. Hídvéghi Balázs segít a Fidesznek többek közt a menekültek elleni gyűlöletkeltésben, ezért cserébe az MNB egyik alapítványától a professzori fizetéssel vetekedő havi apanázst kap.

100 milliárd forint felett rendelkezik az új Matolcsy-alapítvány
Ez az összeg a felsőoktatási támogatás majdnem felét teszi ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik