Belföld

A bőnyi rendőrgyilkos az unokáját is katonásan meneteltette

Pezsgő szélsőjobbos élet volt a bőnyi Szőlőhegyen, amit csak óvatosan lehetett a szomszéd szerint megközelíteni, ha a rendőrgyilkossággal gyanúsított Gy. Istvánék ott voltak.

Még a hároméves unokáját is a bőnyi erdőben masíroztatta a 76 éves Gy. István, a bőcsi rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi – leplez le a Velvet szerdai számában. A lap helyszíni riportjában azt mondták a helyiek, a Nemzeti Arcvonal szélsőséges szervezetet vezető Gy. ismert volt arról, hogy az egész családja mindig terepmintás ruhában járt, de megszokták már.

Az egyik szomszéd szerint idegeneknek tilos volt a bőnyi arcvonalas táborokban részt venni. Neki is azt ajánlották, egyedül ne menjen a közelbe, mert ott “fegyelmezés, lövészet, ilyen katonai dolgok” zajlottak.

Gy.-nek három fia van, ők Bőnytől pár kilométerre a Szőlőhegyen éltek. Egyikük nemrég elhunyt, Gy. azt tervezte, hogy a feleségével hamarosan odaköltöznek. A rendőrök itt is házkutatást tartottak szerda délután. Ideológiailag a szomszéd szerint Gy. vadászpuskaműves-és fegyverjavítóként dolgozó fia állt legközelebb apjához. Ő a két fiát is jó katonának nevelte.

Az idősebb fia rendszeresen összejárt a gyerekeimmel, és mesélte, hogy milyen újabb engedélyeket szerzett meg. Nem különösebben zavart, amíg nem volt ebből gond.

A férfi szerdán nyitott tüzet a feltételezett lőfegyverei miatt hozzá kiszálló rendőrökre. Egyiküket géppuskával fejbelőtte, a rendőr belehalt a sérüléseibe. A férfit is eltalálták, kórházba is szállították ezután. Emiatt sikerült végül a magát elbarikádozó férfit elfogni. Túl van a műtéten, nincs életveszélyes állapotban.

Az áldozat Pálvölgyi Péter, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója. A férfi 46 éves volt, a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és alezredessé léptette elő.

[central_CentralTagComponentWidget title=”Bőnyi lövöldözés” item_limit=”3″ show_image=”true” tag_select=”-1″ tag_id=”158012″ category_id=”” fontsize_title=”0″]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik