Belföld

Tört-zúzott, nőkre támadt egy miskolci lakásban

Rájuk törte az ajtót és berontott. A nagymamának sikerült elbújnia, de a lánynak és az anyjának nem.

Súlyos testi sértés bűntette, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség egy 24 éves fiatalember ellen, aki berontott egy miskolci házba ahol tört-zúzott, a lakókat pedig bántalmazta. Felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak vele szemben.

A vádirat szerint 2015 szeptemberében, egyik éjszaka a későbbi támadó és barátnője ittasan mentek hazafelé. A lány részeg volt, emiatt többször elesett, párja pedig – ahelyett, hogy felsegítette volna – ütlegelni és rugdosni kezdte a magatehetetlen fiatalt. Járókelők hívtak rendőrt, a lány a kórházba került.

Egy héttel később az agresszív fiatal megjelent barátnője címén. Átugrott a kulcsra zárt kertkapun, majd berúgta az ajtót és berontott. A házban volt a lány anyja és nagymamája is. Utóbbinak sikerült elbújnia a támadó elől, a lány anyját azonban a fiú az ágyra lökte, ököllel orrba vágta és összerugdosta. Súlyos sérüléseket okozott neki. Barátnőjét pedig – aki védeni próbálta szülőjét – fejbe rúgta – derül ki a megyei főügyészség pénteki tájékoztatásából.

Ezután tombolni kezdett, összetörte a tévét, egy laptopot és barátnője telefonját.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik