Belföld

“A börtön előtt nem is tudtam, hogy ilyen érzések is vannak”

Kaufmann Balázs
Kaufmann Balázs

videóriporter. 2016. 04. 28. 18:13

A Tévelygőkért Alapítvány a fogvatartottak gyermekeiért jött létre. Azt mondják, ha egy anya vagy apa börtönbe kerül, azzal a gyermekeik vállára is nehezen feldolgozható teher száll. Szégyen, harag, bűntudat. Mind olyan érzések, amelyeket ezeknek a gyerekeknek idejekorán kell feldolgozniuk. Az alapítvány munkája a rabokra is kihat.

Az a bűnelkövető, aki már a fogva tartása során megtapasztalja a családi kötelékek fontosságát, jelentősen kisebb eséllyel fog újra bűnt elkövetni. A Tévelygőkért önkéntesei ezért egy mesekört csinálnak a balassagyarmati büntetés-végrehajtási intézet férfi rabjaival, akik időről időre előadásokat tartanak, a nézők mellett a saját gyerekeiknek is.

Egy áprilisi szombaton pedig először szerveztek olyan napot, amikor – a Büntetés-végrehajtás engedélyével és támogatásával – öt olyan család tölthetett együtt egy délutánt, akiknek már évek óta nem volt lehetőségük erre.

vissza a címlapra

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.