Belföld

Vida még a miniszternek sem mondta el, mikor távozik

Varga-Mihaly(430x286).jpg (Array)
Varga-Mihaly(430x286).jpg (Array)

Varga Mihály tudott a NAV-elnök lemondási szándékáról, de a konkrét időpontot nem osztotta meg vele Vida Ildikó.

Megírtuk korábban, távozott a NAV elnöke, arról is beszámoltunk, mennyire meglepődhetett ezen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Az Origonak a miniszter elmondta, az elmúlt hetekben többször beszélt Vida Ildikóval, amikor a NAV-elnök jelezte lemondási szándékát, de konkrét időpontról nem beszélt.

Varga Orbán Viktorral is többször beszélt a NAV strukturális átalakításáról, de Vida Ildikó távozásának konkrét időpontjáról nem volt szó. A kormányfő is egyetértett azzal, hogy a NAV új struktúrájához új emberre van szükség, ami nyilván a mostani döntésében is szerepet játszott.

A nemzetgazdasági miniszter eredményesnek nevezte a NAV elmúlt időszakban végzett tevékenységét, rámutatva: eredményesen befejeződött az adóhivatal és a vám- és pénzügyőrség összevonása, növekedtek az adóbevételek, és ezzel párhuzamosan csökkent a feketegazdaság aránya is. A mostani helyzetben megvan a lehetőség arra, hogy az átalakításokat követően még hatékonyabban működjön a szervezet – tette hozzá.

Varga Mihály szólt arról, hogy a kitiltási ügynek nem volt közvetlen köze a mostani helyzethez, mivel az akkori vádakról bebizonyosodott, hogy semmi alapjuk nem volt. A Nemzetgazdasági Minisztérium kivizsgáltatta az ügyet, és semmi visszaélésre utaló döntést nem talált – mondta a tárcavezető.

Volt szó a Vida Ildikó által említett életpályamodellről, de a miniszterelnök is úgy látta, hogy azt csak a strukturális átalakításokat követően, a szervezet megújítása, a szükséges létszám meghatározása után lehet bevezetni – jelezte a miniszter. Az új NAV-elnök kinevezése a miniszterelnök joga, így pontos időpontot nem tudott mondani Varga Mihály, mikor lesz új elnöke az adóhatóságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik