Belföld

Egy ember ma nagyon meglepődhetett Vida Ildikó távozásán

Vida-Ildiko(e4c30e92-877d-4d32-a03e-50a1032a5b8b)(960x640).jpg (Array)
Vida-Ildiko(e4c30e92-877d-4d32-a03e-50a1032a5b8b)(960x640).jpg (Array)

Újabb Simicska-közeli ember távozott a magyar közéletből, a NAV elnöke. Valakit biztosan derült égből villámcsapásként érhetett a hír.

Megírtuk, Vida már két hónapja beadta a felmondását, ma járt le a felmondási idő. “Lemondásomhoz az elmúlt 5 év folyamatos küzdelmei, a tavaly október óta tartó kifejezetten személyemet, családomat érintő méltatlan és alaptalan támadások, a NAV szervezetét és személyi állományát alapjaiban érintő kormányzati elképzelések, valamint a NAV életpályára tett javaslatunk elutasítása vezettek” – írta levelében.

A Nemzetgazdasági Minisztérium is adott ki közleményt ezzel kapcsolatban, azt írják, Dr. Vida Ildikó 2015. május 20-án benyújtotta lemondását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöki tisztéről és ezzel együtt kormányzati szolgálati jogviszonyáról Orbán Viktor miniszterelnöknek. A törvény értelmében a kormánytisztviselők lemondási ideje két hónap, tehát a mai nappal Vida Ildikó elnöki jogviszonya megszűnik.

Az új elnök kinevezéséig Dr. Varga Árpád elnökhelyettes irányítja az adóhivatalt. „A Nemzetgazdasági Minisztérium ezúton is megköszöni Vida Ildikónak elnöki feladatainak ellátását, további munkájához sok sikert kíván” – tették hozzá.

Az NGM vezetőjével, Varga Mihállyal pedig pont ma jelent meg interjú a Mandineren, ebből csak egy gondolatot emelnénk ide:

„Az én bizalmam töretlen Vida Ildikóban, ameddig ő a NAV elnöke. Gond nélkül és eredményesen dolgozunk együtt.”

Nagyon meglepődhetett ma Varga.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik