Belföld

Furcsa tábla fogadja a repülőtéri utasokat

taxishiéna figyelmeztetés (Array)
taxishiéna figyelmeztetés (Array)

Minden bizonnyal nem hivatalos kiírásról van szó, de mellbevágó lehet a külföldieknek, hogy rögtön a taxishiénák pofátlanságára figyelmeztetik őket.

A chuckyeager.tumblr.com-on találtuk ezt a táblát, amit állítólag a ferihegyi repülőtéren tűztek ki. A rossz angolsággal megfogalmazott felirat arról szól, hogy az érkező utasok ne álljanak le beszélgetni senkivel az érkezési csarnokban, mert ott taxishiénák várakoznak (más kérdés, hogy az angol nyelvben nem is ismerik ezt a kifejezést). Az utasoknak azt tanácsolják, hogy egyenesen hagyják el a csarnokot, mert csak így tudnak megfelelő szolgáltatást, szabályozott árakat kínálni számukra.

http://chuckyeager.tumblr.com/post/119051564967/budapest-airport

A figyelmeztetés teljesen jogos: többször beszámoltunk mi is arról, hogy egészen pofátlanul próbálnak utasokat találni a “maszek” taxisok, az is előfordul, hogy elragadják az érkezőktől a bőröndjüket. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy nem hivatalos repülőtéri figyelmeztetésről van szó, inkább partizánakcióként tűzhette ki valaki a táblát – kérdés, mit gondolnak Magyarországról a frissen érkezett külföldiek, amikor azzal találják szembe magukat, hogy ilyen figyelmeztetésre egyáltalán szükség van.

A táblával kapcsolatban egyébként megkerestük a Budapest Airport kommunikációs igazgatóságát is, egyelőre várjuk a választ azzal kapcsolatban, hogy valóban megtalálható-e a felirat a repülőtéren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik