Belföld

Végtelenül pofátlanok a ferihegyi taxishiénák

taxishiéna (taxishiéna)
taxishiéna (taxishiéna)

Elrabolják az utasok bőröndjeit, hogy így kényszerítsék őket arra, hogy velük utazzanak. Senki nem tesz semmit, pedig egy engedéllyel dolgozó taxist, aki szólni mert, meg is vertek.

Megvertek egy taxist Ferihegyen a reptér engedélye nélkül dolgozó taxishiénák – számolt be a TV2. Azért ütötték le, mert szólt, amikor látta, hogy egy utastól elveszik a bőröndjét és kényszerítik, hogy velük utazzon.

Egy utas hasonló jelenetet filmezett le a mobiljával, ennek bemutatása után jelentkezett a Tényeknél az engedéllyel dolgozó taxis, hogy elmondja: rendszeresek az ilyen esetek. A hiénák rendkívül pofátlanok: megragadják az utasok bőröndjeit és kirohannak vele autóikhoz. Amikor egy ilyen eset miatt a nyilatkozó férfi rászólt a hiénákra, megverték – egy ember elkezdte lökdösni, egy másik pedig hátulról leütötte. Feljelentést tett, a nyomozás már lezárult, nemsokára bíróságra kerül az ügy.

A főváros álláspontja szerint nem a reptéri taxidroszt használóival van gond, hanem azokkal, akik az épületben „kínálják” szolgáltatásukat, velük szemben a reptér biztonsági szolgálata tudna fellépni. A Budapest Airport szerint viszont ők tehetetlenek. Kurucz László helyettes szóvivő szerint az ő embereiknek sincs jogkörük arra, hogy fizikailag távol tartsák a hiénákat.

A reptér hivatalos taxiszolgáltatója a Főtaxi. Ennek igazgatója közölte: ők folyamatosan azon dolgoznak, hogy ilyen incidensek ne történhessenek meg, emiatt már számos alkalommal egyeztettek a fővárossal, a reptérrel, a rendőrséggel és a BKK-val is. A megnyugtató megoldáshoz azonban le kellene zárni a joghézagokat.

A TV2 riportere a taxishiénákat is megpróbálta megkérdezni, miért rángatják el az utasok bőröndjeit, de elszaladtak a kérdés elől, egyikük azt is letagadta, hogy taxis, aztán egy taxit vezetve hajtott el. Azt a taxishiénát pedig, aki az egyik utas által rögzített felvételen szerepel, a többiek állítólag megkérték: néhány napig ne menjen ki, amíg „a vihar elcsitul”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik