Belföld

M1 Híradó: beépített ember dicséri az útdíjat?

A köztévé Híradójában átlag autósnak álcázott színész magasztalja az új útdíjrendszert. Persze, az egész lehet véletlen is...

 

Ha valaki kíváncsi lenne, milyen a január 1-jétől bevezetett új útdíjrendszer fogadtatása, csak a magyar köztévé Híradóját kell néznie. A nép boldog, élete könnyebb lett, pénztárcája pedig vastag maradt.

Az egyik elégedett honpolgár Bánhidi Krisztián, foglalkozására nézve színész, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tagja – rántotta le a leplet a 444.hu.

 

Nem ez az első eset, amikor a köztévé híradója a gyanú árnyékába keveredik. Ahogyan korábban mi is hírt adtunk róla: az M1 2014. augusztus 30-ai Híradójának egyik székesfehérvári nézőjének tűnt fel, hogy a bezárt Alba Takarék Kovács Lászlóként bemutatott dühös ügyfele valójában Samu Miklós lehet, aki a Fehérvár Médiacentrumnak dolgozik. A beépített nyilatkozóval kapcsolatban az MTVA kommunikációs Igazgatósága akkor azt a választ adta: a riportot nem az MTVA stábja, hanem külső beszállító készítette.

Tavaly novemberben pedig bíróság mondta ki: Papp Dániel, az MTVA tartalomigazgatója nevezhető hírhamisítónak. A köztévés vezető ugyanis rossz színben tüntette fel egy 2011-es anyagban az Orbán Viktort keményen kritizáló francia politikust, Daniel Crohn-Benditet.

És ne feledkezzünk el a szintén Papp Dánielhez köthető Lomnici-ügyről sem: a korábbi főbírót egyszerűen kiretusálták az MTV és a Duna TV híradójában is, majd a videótárba meghamisítva tették fel a felvételt.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik