Belföld

Hamis volt az utca embere a híradóban?

Eljátszhatták az interjúalanyt az M1 Híradóban. A dühös ügyfél valójában a felvételt készítő fehérvári cég újságírója lehet – írja a Cink.

Az M1 augusztus 30-ai Híradójának egyik székesfehérvári nézőjének tűnt fel, hogy a bezárt Alba Takarék Kovács Lászlóként bemutatott dühös ügyfele valójában Samu Miklós lehet, aki a Fehérvár Médiacentrumnak dolgozik. Az ügyet kirobbantó nyolcezer.hu szerint a két férfi ugyanaz. A Cink is írt a történtekről és megkérdezte a Fehérvár Médiacentrum online szerkesztőségét. Kiderült, hogy bár Samu Miklós szerkesztőként szerepel náluk az impresszumban, de „valójában egy tanuló, aki néha anyagokat készít nekik”. A Cinknek a Fehérvár Tv híradójánál nem nyilatkoztak, de azt írják, hogy „érezhető volt az idegesség”.

A tudósítás ebben a formájában egyébként csak a köztévé Híradójában ment le. A Fehérvár TV augusztus 30-i híradójában ugyanazok a vágóképek voltak a takarékról szóló blokkban, de abban nem volt benne a rövid interjú „Kovács Lászlóval”.

A Bródy-ügy után jóhiszeműen azt is feltételezhetjük, hogy Samu Miklós valóban az Alba Takarék csalódott ügyfele, csak éppen a feliratozásnál elrontották a nevét.

Hogy mi történt pontosan, arról az MTVA Kommunikációs Igazgatóságánál érdeklődtünk. Válaszként azt írták, hogy a riportot nem az MTVA stábja, hanem külső beszállító készítette. A történtekre vonatkozóan az MTVA hivatalos magyarázatot kért, ennek megérkezését követően döntenek a további lépésekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik