Gazdaság

82 ezer megyei matrica fogyott

Péntek déli 12 óráig mintegy 82 ezer e-matricát értékesítettek, csaknem 50 ezer autós váltott már megyei matricát.

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. arra is felhívta a figyelmet, hogy a megyei matricák mellett a hagyományos “időalapú”, azaz 10 napos, havi vagy éves matricákat idén is meg lehet vásárolni. A hagyományos időalapú matricák mellé az érvényességi idő figyelembevételével már nem kell megyei matricát venni.

A NÚSZ ügyfélszolgálati irodáinak egy része bővített nyitva tartással áll az ügyfelek rendelkezésére hétvégén is. Január elsejétől a megyei matrica mintegy 1500 értékesítési pont bármelyikén mindegyik megyére megvásárolható. Az autósok az új, megyei matricákkal egy-egy megye gyorsforgalmi útjait évi 5 ezer forintos áron használhatják – írja az MTI.

Az újév első napjától az autósok egyéni kalkulációik alapján mérhetik fel, hogy maradnak a számukra bevált szolgáltatásoknál, vagy élnek az új lehetőséggel. Az új útdíjrendszer döcögve indult, az év első napján nem vizsgázott jelesre, úgy tűnik, nem bírta a rohamot. Márpedig ha autózni szeretne, szinte biztos, hogy matricát kell váltania. Mi most Önöket kérdezzük: jól vagy rosszul jártak az új rendszerrel? Ide kattintva szavazhat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik