Belföld

Borbély József kedden 14.30-kor átvette a hatalmat Magyarország felett

Ő az Apostoli Magyar Királyság kormányzója, saját magát nevezte ki annak. Amúgy eredetileg asztalos, aztán egy bútorgyárnak lett a tulajdonosa, majd a cég elvesztése után úgy érezte, egyetlen lehetősége maradt: rendszert kell váltani. Kedd délután fél háromra hirdette meg, hogy átveszi hazánkban a politikai hatalmat. Megnéztük, hogyan csinálja. Nagytotál Kecskemétről, Borbély Józsefről. Ugye látják benne magunkat, a politikát, Magyarországot? Kakukk.

Hatalomátvétel sincs pálinkázás nélkül?

Önöknek esetleg egy felest?

Kösz, vezetünk. Hazai?

Persze. Az egyik palack a kormányzóhelyettes úr pálinkája, a másik az én saját főzésűm.

Barack?

A kormányzóhelyettes úré szilva. Az enyémben van barack is, tízféle gyümölcsből készül, a feleségem édesanyjánál, Bugacon van egy kiskert, onnan való.

Vegyigyümi?

Az. Abszolút. Külön szoktuk lefőzni, a végén vegyítünk.

Keverik azt a jó barackot?

Én nem szeretem tisztán, nekem túl ízes, túl nőies, olyan, mint a lekvár. A vegyesbe persze finom, ha jócskán kerül bele, ad neki egy nagyon kellemes háttérízt.

Honnan az ötlet, hogy királyság kell a magyarnak?

Enyém volt a kecskeméti bútorgyár. Azoktól vettem, akik privatizálták, de nem a saját nevemre, kvázi volt egy strómanom, mert akkor már zajlottak felszámolási eljárásaim, amik miatt úgy gondoltam, így célszerű. Ez nem ilyen bármi alóli kibújás, hanem egyszerűen az akkori környezetben ez volt az üzletpolitikai érdek. Aztán ellopták tőlem, erővel átnyomták az értékesítést, minden létező szabályt megszegve. Pintér Sándor, aki most belügyminiszter, az kapta meg 2006-ban a 920 milliós gyárat 80 millió forintért. Ebbe én nem nyugodtam bele, még akkor sem, amikor láttam a gyárudvaron Pintért. Még onnan felhívtam néhány nagyon komoly ismerősömet, többek között a Csintalan Sanyit, és megkérdeztem tőle, össze tudtok-e hozni a Pintérrel, mert nem enged be az őr, nekem meg dolgom van mindjárt, beszélnem kéne vele azonnal, mert erre ráfarag. Erre azt mondta a Csintalan, hogy hagyj föl minden reménnyel, kérjé’ a Pintértől bocsánatot, és talán meghagyja az életedet. Mondom, te hülye vagy, Sanyi, és rányomtam a telefont. Mondták a többi barátaim is, hogy Jóska, vége van, hagyjál föl minden reménnyel, a rendszerrel kerültél szembe, ez többé nem lesz a tiéd, kártalanítva sem leszel, felejtsd el. Akkor még dohányoztam, leültem, elszívtam egy doboz Marlborót, egyik szálat a másik után, és amikor a végére értem, felálltam, mondtam a többieknek, sziasztok, elmegyek, készítek egy másik rendszert.

Kormányzó úr, látom, az előd, Horthy Miklós portréja kint lóg a falon, ráadásul egy pucérnős zsebnaptár társaságában.

A naptár nem a nő miatt került oda, hanem mert egy takarékszövetkezeté.

Ön saját magát nevezte ki kormányzónak. Miért pont annak?

Nem kizárt, hogy nálunk családi vonás ez a kormányzóság. Ránk, Borbélyokra, azt mondják, csángók vagyunk, és Horthy nagymamája is onnan származik, Borbély Borbála, még Rákóczi idejéből. És tudni, hogy Horthynak a negyedik nagymamája Borbély volt, de nem kutattam utána.

Szóval miért pont kormányzóság?

2006 őszén ott voltam a Kossuth téri tüntetők között, a tévészékháznál azért nem, mert épp a félpályás útlezárásokat szerveztem országosan. A barikádot az Erzsébet hídnál én készítettem, hiszen én mozgattam át egy több százezres tömeget október huszonharmadikán a Corvin köztől a Kossuth tér irányába. A forradalom győzött, de nem történt váltás a hatalomban, és 2009-re előttem teljesen világossá vált, hogy a rendszer nem reformálható meg. A világban sok helyen van királyság, abszolút monarchia, működik, nincs bennük ilyen alsó-felsőház, meg parlamentek, egyebek, mint ahogy itt sem lesz. Nálunk történelmi hagyománya van ennek, ugye Horthy idején is így volt, ilyen tekintetben jogfolytonos a mi tevékenységünk.

Vagyis ön lesz Horthy utódja?

Tulajdonképpen igen… Illetve nem leszek, hanem már vagyok.

Ön azt írta a meghívóban, hogy ma egy sajtótájékoztató keretében átveszi a hatalmat Magyarország felett. Hogyan? Kimondja és kész? Aztán mi lesz? Várja, hogy a színe elé járuljanak Orbánék?

Ez egy folyamat. Tavaly július tizenkettedikén volt már Kecskeméten egy sátras rendezvényünk, a szabadidő központban, az volt a hatalomátvételi ünnepségsorozat kezdő ünnepsége. De a hatalomátvétel gyakorlati része a bíróságokon, a tárgyalótermekben történik, hiszen minden államnak a bíróság a csúcsa, a választásokat is ők döntik el, hiszen akor van végleges eredmény, ha a bíróság kimondja. Ki kell várni, hogy az előadásaim, mint ez a mai is lesz, nagy nyilvánosságot kapjanak, és behívjanak nagy tévékbe, nem csak a Frizbibe, ahol ötvenöt percet beszéltünk, de csak tizenhetet hoztak le, pedig ha csak öt perccel többet lehoznak, másnap reggel nem lett volna már Pintér és Orbán Magyarországon.

Tizenhét perc Frizbi kevés volt a kormánybuktatáshoz, huszonkettő viszont áttörte volna a gátat?

Persze! Tizenhét percet tudott úgy kivágni a Hajdú, hogy az még nem ütötte ki a biztosítékot.

Mikorra prognosztizálja a tényleges hatalomátvételt?

Eredetileg 2016 tavaszára datáltam, de október tizenhatodikával, az amerikai kitiltási botránnyal felgyorsult a folyamat. Legutóbb úgy fogalmaztam, hogy a tavaszi szél elviszi a kormányt. Ha a sajtó megírja, amit meg kell, akkor huszonnégy órán belül meglesz a váltás.

Jön a nagy autó, és pompával fölviszi önt Budára, a Várba?

Az ország fővárosa Kecskemét, itt a Tündérpalota, úgyhogy nem kell költözni. Kecskemét az egyetlen város, aminek a címerében eredetileg is benne van a korona, ez a legősibb szkíta település.

Szerencse, hogy ön ideszületett.

Semmi sincs véletlenül. Számmisztika. Nekem ez benne van a születési számomban: hatvan, nulla-hét, nulla-hét. Van egy ilyen levezetés.

Szép tábla.

Járt már velünk a határon. Olyan méretű, hogy csereszabatos legyen a hivatalos országhatártáblával. Facebookon meghirdettük, és 2012. március tizenötödikén lementünk Hegyeshalomra, nekiálltunk kicserélni erre azt a táblát. Vagy nyolc őrnagy jött ki nézni, meg egy rendőrautó, egy órán át azt hitték, elérkezett a rendszerváltás, aztán valószínűleg elérték a megyei kapitányt, és megakadályozták, hogy fölcsavarozzuk, pedig a régit már leszedtük. Angyalok a határon címmel fönt van róla a videó a Youtube-on. Nem lett volna jó, ha hagyják föltenni, mi eljövünk, ők meg leszerelik, mert így legalább megmaradt nekünk… Direkt az volt a célom, hogy előállítsanak, abban bíztam, hogy akkor megírja a sajtó, aztán előállítottak, de nem írta meg senki se.

Látom, tele a kocsija helyes kis plüssállatokkal.

A lányomé volt, az enyémet elvitte a bank, amíg a börtönben ültem. Illetve nem is börtön az, hanem fegyház fokozatú elmemegfigyelő, az őrjöngő, ahol az embert kamerával figyelik, Budapesten, a Kozma utcában. Azért kerültem oda, mert bár előzőleg megjelentem az elmeorvosnál, azt állította, hogy a magatartásommal meghiúsítottam a vizsgálatot. Ami nem igaz, mert az elmeorvos háborodott meg annyira, hogy nekem jött a folyosón, elkezdett lökdösődni, verekedni, kijött a sodrából a pali. Újságírókkal voltam, de ők persze nem akartak bemenni a vizsgálatra, csak szerettek volna egy interjút az orvossal, amit persze ő megtagadhat, csak annyit kell mondania, hogy köszönöm szépen, nem. Ezt követően felszólítottak, hogy hagyjam el a helyszínt, mire én el is hagytam, majd azzal vettek őrizetbe, hogy meghiúsítottam a vizsgálatot. Harmincnégy napig voltam bent.

Miért volt szükség az elmeorvosi vizsgálatra?

Volt egy perem, amiben olyan bírót kaptam, aki a III. Béla Lovagrend tagja, és konkurenciát jelent neki az Apostoli Magyar Királyság, hiszen ma már mindenki a királyságot akarja visszaállítani, különösen mióta én 2009-ben bejelentettem. Egy felszámoló cég vezetője perelt be rágalmazásért, a valóságbizonyításra ezer oldal dokumentummal érkeztünk, reggel kilenctől délután fél négyig folytattuk a kollégámmal a valóságbizonyítást, akkor elfogyott a bíró kazettája, mondta, föl kell mennie másikért, majd amikor visszajött, kijelentette, elrendeli az elmeorvosi vizsgálatomat.

Mi lett a harmincnégy napos vizsgálat eredménye?

Az lett, hogy kaptam egy agyérgörcsöt, magas vérnyomás beteg vagyok, és fölnyomták kettőharmincra a vérnyomásomat, úgy gyógyszereztek, hogy nem lehúzatták, hanem felnyomták, és nem tudtak vizsgálni, mert nem tudtam beszélni, és megállapították, hogy teljesen kakukk vagyok, tehát nem vagyok normális. Le voltam zsibbadva annyira, hogy a leves kifolyt a számból, nem tudtam a szavakat kimondani. Persze később, egy másik vizsgálat azt állapította meg, hogy cselekvőképes vagyok.

Van önnek egy pártja is.

Igen, én alapítottam, ez a Tiszta Energia Magyarországért Párt, a TEMPO. Ez volt az Apostoli Magyar Királyság alapja. Rövidítve ÁMK.

Mi van a TEMPO-val?

Én 2011. december huszonnyolcadikán, amikor kormányzói hivatalt avattunk Kecskeméten, csak onnan sajnos el kellett költöznünk, pedig a Gong Rádió alatt volt, impozáns helyen, na, aznap én betiltottam a pártok működését, így a sajátomét is.

De még ön sem tartja be a saját betiltását.

Nem. Mert a pártok megszűnése is egy folyamat, amihez kell a TEMPO, hiszen azzal tudok pert indítani, míg az Apostoli Magyar Királyság nevében nem.

Sokáig azt hangoztatta, hogy nem indul a választásokon, aztán idén tavasszal mégis elindult. Miért?

Igen, annyira mondogattam, hogy magam is elhittem, hogy nem indulunk. Eredetileg tényleg nem akartunk indulni, mert ahhoz pénz kell, de végül szóltak, hogy a választási csalást csak akkor tudjuk leleplezni, ha elindulunk, és aztán le is lepleztük a Gong kávézóban, az Egyenlítő tévé is ráfutott, aztán mégsem indult eljárás.

Milyen eredményt értek el a választásokon?

Nulla százalék környékén. Harmincegy emberünk hozta ki az íveket, és végül tizenketten tudtuk összegyűjteni a szükséges számú aláírást. Nekem nyolcvan szavazatom volt Kecskeméten.

Miért olyan kevés?

Mert a kampányban mindösszesen egy A/5-ös szórólapra futotta a pénzünkből. Mikropárt vagyunk, tizenhat ember alapította a TEMPO-t.

Hallom, van önnek titkosszolgálata is.

Persze. Az Apostoli Magyar Királyság Titkosszolgálata. Ami régóta együtt dolgozik a Harmadik Köztársaság titkosszolgálatával.

Az ön titkosszolgálata együtt dolgozik a hivatalos magyar titkosszolgálattal?

Abszolút! Egy a kettő. Szokták mondani, hogy a Borbély a rendőrségnek dolgozik, csak fordítva igaz: a rendőrség dolgozik nekem.

Hány főből áll az ön titkosszolgálata?

Hát ezek olyan információk, ez egy olyan szakma… Nos, olyan ember, aki nálam állományban van, és én neki fizetést adnék, olyan nekem egy sincs. De nagyon kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezem.

Ön megalapította az Apostoli Magyar Királyság nemzeti bankját, kreált saját pénzeszközt, ez a szentkorona, kapásból ki is bocsátott egy hatalmas összeget, igaz, csupán elektronikusan. A szentkorona mögött mi a fedezet?

A pénz mögé nem kell fedezet. Bőven elég a hitbizomány, vagyis elég, ha az emberek bíznak benne. Ha fizetnék önnek dollárban, azért fogadná el, mert bízik benne.

Önnek mennyi pénze van?

Húszezermilliárd szentkoronát bocsátottam ki, aminek a tíz százaléka a kibocsátót illeti meg, vagyis engem, vagyis most van nekem kétezermilliárd szentkoronám, az megfelel kétezer-milliárd dollárnak, amit forgalomba fogok helyezni, vagyis én már kártalanítva vagyok. Olyan programot írattam rá, érintéssel működik, meg tudom mutatni az applikációt. Persze nekem nincs szükségem erre a kétezer-milliárdra, de a bútorgyáramat azért újraindítom, sportból, ha visszakerül az én tulajdonomba. Sőt nekem az is elég, ha kapok egy kormányzói fizetést. Most is megélek, egy szabómester finanszíroz, ül egy áruházban, és hajtja a nadrágokat, valamikor segítettem rajta, most meg hogy én még nálánál is jobban tönkrementem, ő segít nekem. Annyit dolgozik, annyit keres, olyan kisigényű, hogy ezt a dolgot tulajdonképpen egyedül finanszírozza.

Milyen pénznemben kéri majd a kormányzói fizetést?

Kaphatom bármiben, nekem a forint is tökéletesen megfelel.

Mennyi ma egy reális kormányzói fizetés?

Magyarországon meg lehet élni negyvenhétezerből, ugye. Hát akkor a tízszereséből, négyszázhetvenezerből biztosan meg lehet élni. Tudjuk, hogy egy Kövér László két és félmillió forintot keres havonta. Ha én perpillanat kétszázötvenezret keresnék, nem kellene, hogy a barátom adjon nagyjából ennyit. Ha egyébként öltönyöket nem kapnék tőle, akkor erre nem futná. Egymillió volt a fizetésem az utolsó munkahelyemen, egy szabadalmas részvénytársaságnál, 2008-ban, az utolsó három hónapban, az elég volt mindenre. Előtte meg félmillió volt egy évig, és semmiféle problémám nem volt, el tudtunk belőle menni horvátba’.

„Küldetésük a világbéke, a magyarok tudásának átadása a világ felé. Mi fogjuk megmenteni a világot, adunk a világnak egy végső frencsájzt, technológiát, arculatot – ez az elektronikus pénz, ami megfékezi a korrupciót. És ezt Magyarországon kell először bevezetni, teljesen mindegy, hogy szentkoronaként vagy forintként.”

„Gazdagabbak vagyunk, mint Svájc és Kuvait együttvéve. Hatalmas gőzvagyon található Magyarország alatt, ami ha nem termelődne újra, akkor is négyezer évre elegendő nemcsak Magyarországnak, hanem Európának. A föld hőmérséklete minálunk minden húsz méteren egy fokot emelkedik, vagyis ötezer méter mélységben már kettőszázötven fok van. Ez a világon egyedülálló, ez csak belső-Magyarországon van így, még a Kárpát-medence egészére sem igaz. Üsse be otthon a Google-ba, hogy geothermia, ezt a szót, és aztán a képekre kapcsol, és kidobja a földtani intézetnek a metszetrajzait. Viszont, ha Dél-Afrikában fúr le öt kilométer mélyre, ott csak ötven fok van, mert egy fokot emelkedik a hőmérséklet száz méterenként, és a néger ott leveti a pólót, mert melege van, de még gyémántot bányász, még aranyat bányász azon a méteren.”

„A programunk olyan, hogy azzal érdemben nemcsak a magyarországi pártok nem tudnak versenyezni, de senki a világon. Amint megismerik az emberek, huszonnégy órán belül megtörténik a váltás. Alanyi jogon havi négyszázezer forintot kapna minden magyar állampolgár, ami kétezer szentkorona, ez a kettő a váltószámból adódóan ugyanaz. És a gyerekek után is jár ennek a fele, vagyis egy négytagú család egymillió-kettőszázezer forintot kapna. És nem kell attól félni, hogy nem lesz, aki dolgozzon, mert a munkát nyilván még jobban megfizetjük. Tudják, mi múlik el a négyszázezer forinttól? A depresszió! Az azonnal elmúlik tőle. És onnantól kezdve az összes többi betegség is elmúlik… A spórolás nem vezet sehová, a fogyasztás indítja be a gazdaságot.”

„Pethő István vagyok…

…aranydiplomás költő, tessék egy névjegy, ide van írva: ARANY-DIPLOMÁS. Évek óta verselek ez ellen a rendszer ellen, és méltatom az Apostoli Magyar Királyságot. Meg lehet találni a Facebookon, tessék beírni a keresőbe, hogy Pethő István, na, akkor felbukkan vagy tíz Pethő István, azt tessék keresni, amelyik aranyserleget szorongat, az vagyok én. Ilyen aranyserlege nincs másnak az országban, Brüsszelből kaptam, jó, festőnek, szobrásznak talán van ilyen, de költőnek biztosan nincs. Többször haltam meg majdnem, leestem a fáról, bele egy bokorba, átment rajtam egy vonat, elvágta a kabátomat, a rozsdán kívül hozzám sem ért, megverseltem ezt is. Azért kímélt meg a Jóisten, hogy bevégezhessem földi feladatom: szentté avatni édesanyámat, akinek életét könyvtrilógiában írtam meg. Most nevet kell neki csinálnom, hogy ismerjék, mert őt ismerni kell mindenkinek. Közben meg az Apostoli Magyar Királyság, hát, ha lehet így mondani, hivatalos költője lettem.”
 

GYŰLÉSEN jelenlevők nevében
Országunknak Megmentőjét köszöntjük Angyalaival

Kik fáradhatatlan ügyködnek az országnak gondjaival
Jöttünk ismét meghallgatni, milyen úton jutunk tovább
Mit kell tennünk, hogy elhagyjuk ország-hajónk nagy-zátonyát

Mert, azt akárki láthatja, hogy igen meg feneklettünk,
De a bizalmunk töretlen, tudjuk, kell még cselekednünk
Erre várjuk a tanácsot. Erre várunk út jelölést
Nehogy esetleg sietve hozzunk jó helyett rossz döntést

Bízunk tovább Vezérünkben, aki megváltóként van itt
Hogy a nehéz problémákon éles látásával segít
Bízunk az Angyalaiban is, akik követik példásan
Mi is követjük léptüket e különös változásban

Töröljük le a gazokat, kik az ország megrontói
Akik évtizedek alatt voltak hazánk árulói
Töröljük le mind a színről, akik rabláncot raktak ránk
Űzzük el a rabtartókat! Legyen szabad végre Hazánk

Ebben segítsen az Isten, ki e földet nekünk adta

Segítsen, hogy szabad legyen minden igaz Magyar rajta
Jöjjön hát az APOSTOLI MAGYAR KIRÁLYSÁG dics fénye
Éljen a nemzetünk benne gond és baj nélkül kedvére

Éljenek, kik a haladás szekerét vállvetve tolják
Éljenek az APOSTOLOK, kik a szekér rúdját fogják
Vezérelje őket a cél! Haladjanak jó irányba
Vigyen bennünket a szekér az APOSTOLI KIRÁLYSÁGBA

„A nemesi jogokat eltöröltem, december hatodikán reggel írtam meg az Aranybullát, december hetedikén reggel őrizetbe vettek, majd december harmincegyedikén az IMEI-ben a kamerába kénytelen voltam a néhány fős hallgatóságommal ismertetni, és mivel egy gróf Andrássy is jelen volt, egy zárkatársam, így a nemesség jelenlévő képviselőjével alá is írattam a nálam lévő példányt. Atilla népének, szkíta őseinknek nincs szüksége a nemességre. Ha igaz a Biblia, akkor mindannyian rokonok, testvérek vagyunk, hiszen mindannyian Ádámtól és Évától származunk. Ha pedig mindez nem igaz, hanem evolúció volt, és kvázi a majomtól származunk, akkor ugyanaz a majom volt az ősünk, tehát nem kellene senkinek sem kérkedni a származásával.”

 

„Nem szoktam felépíteni a beszédeimet, de most pár napja átgondoltam, szépen leírtam, de most egészen másról beszélek… Mindig is kerestem a szövetségeseket, szívesen beálltam volna valaki nagyobb tudású mögé másodiknak, harmadiknak, de nincs ilyen… Vannak páran, akik bejelentkeztek nagyfejedelemnek, főleg amióta leírtam, hogy én vezérlőfejedelem is vagyok, viszont nem végzik el a munkát… Negyvenegynehány ország felé ment el anno 2011 decemberében a hatalomátvételről szóló bejelentésünk, de nem kértük senkitől, hogy elismerjen, szó nem lehet róla. Mert nem függhet az Apostoli Magyar Királyság attól, hogy Franciaország vagy az Egyesült Államok elismeri-e, az olyan lenne, mintha azt kérnénk, ismerje el a jóistent.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik