Belföld

Megvan a Fidesz veszprémi képviselő-jelöltje

Némedi Lajos alpolgármestert indítja a Fidesz a februári veszprémi időközi választáson, amit Navracsics Tibor EU-biztos megüresedett helyére írtak ki.

A válasz.hu úgy tudja, a kormánypárt pénteken délután fél 5-kor mutatja be képviselőjelöltjét. Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában közölte, hogy a Fidesz elnöksége jóváhagyta a veszprémi jelöltet, de a nevét nem árulta el. Előzőleg Ovádi Péter nevét lehetett hallani, de ezt a kormányfő cáfolta.

Némedi Lajos 1955-ben Pápán született, közigazgatási szakértő, tagja a Fidesznek és a KDNP-nek is, felesége középiskolai tanár Veszprémben.

Az ellenzéki pártok közül a Magyar Liberális Párt és a DK a héten bejelentette, hogy Kész Zoltánt, a Polgári Platform civil jelöltjét támogatják. Őt az Együtt is “tisztességes jelöltnek” nevezte. Az MSZP egyelőre nem nyilatkozott, az LMP viszont nem támogatja Kész Zoltánt.

Gondolkodik az induláson Simicska Lajos is, sőt korábbanTörök Gábor politológus is felvetette indulását, de később jelezte, ha Simicska jelölteti magát, visszalép.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik