Belföld

Simicska dönthet a kétharmadról

Demokratikus Koalíció transzparensei (Demokratikus Koalíció transzparensei)
Demokratikus Koalíció transzparensei (Demokratikus Koalíció transzparensei)

Állítólag beülne Navracsics helyére. A Népszava szerint a vállalkozó beszállna a politikába, azt tervezi, hogy indul a veszprémi időközi parlamenti választáson.

Az uniós biztossá választott Navracsics Tibor megüresedett mandátumának azért van különös jelentősége, mert ha nem a kormánypárt jelöltje nyer a választókerületben, a Fidesz-KDNP elveszíti kétharmados többségét, miután vasárnap Újpesten az MSZP nyert. .

Simicska Lajos több szálon is kötődik Veszprémhez, a közeli Hárskúton 300 hektáros családi vállalkozást birtokol – emlékeztet a Népszava, amely úgy tudja, nemrég lakóingatlant is vett a városban és rendszeresen jár a Veszprém férfi kézilabdacsapatának meccsein.

A Népszava szerint kérdéses, hogy Simicska Lajos a Fidesz-KDNP színeiben indulna-e, az viszont biztos, hogy ha tényleg elindul, azzal zavart okozhat a kormánypártok soraiban.

Közben Simicska Lajos a 444.hu-nak megerősítette, hogy komolyan fontolgatja annak lehetőségét, hogy induljon az időközi választáson. A Közgép szóvivőjén keresztül azt üzente, hogy veszprémi barátai kérték a jelöltségre. Simicska a nyár elején költözött Veszprém mellé. 

Azt hivatalosan még nem jelentették be, hogy a Fidesz kit indít, de Török Gábor politológus már jelezte: indul a képviselőségért.

Fotó: MTI/Kovács Attila

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik