Belföld

Az LMP nem támogatja Veszprémben Kész Zoltánt

Az LMP informálisan a Jobbikkal és az MSZP-vel is egyeztetett, hogy egy jelölt állhasson szemben a Fidesszel a februári veszprémi időközi választáson.

A héten a DK és a Magyar Liberális Párt is bejelentette, hogy támogatják Kész Zoltánt, a Polgári Platform civil jelöltjét, akit az Együtt is tisztességes helyi jelöltnek nevezett. Az Index megszólaltatta Schiffer Andrást, az LMP társelnökét, aki elmondta, az MSZP és a Jobbik, illetve az Együtt részéről Szelényi Zsuzsa felé is jelezte, nyitottak arra, hogy amennyiben találnak egy helyben elismert, mindegyik párt szavazótáborának elfogadható jelöltet, abban az esetben saját hivatalos jelöltjük, Gerstmár Ferenc visszaléphet a javára.

„Világosan és félreérthetetlenül közöltük az ellenzéki versenytársakkal, hogy ebben a sajátos veszprémi helyzetben nem zárkózunk el egy közösen támogatott ellenzéki jelölt elől” – fogalmazott Schiffer. Kész Zoltán azonban azért nem elfogadható a számukra, mert róla senki nem kérdezte meg pártját, sem helyi, sem országos szinten. Jelöléséről azt gondolja, a baloldali pártok jól tudták, hogy a „szabadpiaci fundamentalista” Kész az LMP-nek és a Jobbiknak sem lesz elfogadható, és nem tud új szavazókat behozni a baloldal eddigi táborához képest. Szerinte a baloldali pártok előre a vereséggel kalkulálnak, és azzal, hogy azért majd többek között az LMP-t tegyék felelőssé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik