Belföld

Orbán WC-bejárójából Szijjártó protokollfőnöke lett

Andréka Domonkos korábban azt ellenőrizte, van-e szappan a mosdóban, ahová a miniszterelnök megy. Most protokollfőnök lett a külügynél, igaz, végzettsége nincs hozzá.

Nem fogadták el diplomának a Külgazdasági és Külügyminisztérium protokollfőnökének felsőfokú végzettségét, ezért Andréka Domonkost Szijjártó kabinetfőnökéhez hasonlóan munkaszerződéssel alkalmazza a minisztérium – írta a VS.hu.

Andréka annak a futsalcsapatnak, a Dunakeszi Kinizsinek az ügyvezetője, ahol Szijjártó Péter miniszter játszik. A csapatból többen is a kormányzatban helyezkedtek el. Andréka korábban a Miniszterelnökség protokoll-ügyintézője, majd protokollreferense volt, miközben Szijjártó a miniszterelnök személyes szóvivője.

A miniszterelnökségnél Andréka feladatai közé tartozott egyebek mellett, hogy vécéket térképezzen fel a kormányfő számára: ellenőrizte, hogy van-e szappan, papír, kéztörlő. Temetésekre is elkísérte Orbánt, hogy ne neki kelljen cipelnie a koszorút.

Júniusban protokollfőnök lett a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A tárca tájékoztatása szerint Andréka egy spanyol nemzetközi protokolliskolát végzett el az Universidad de Granada itthoni intézményében, ezt azonban nem fogadták el itthon felsőfokú végzettségként.

Hogy mennyi közpénzt visz haza bérként, azt a minisztérium nem árulta el, szerintük így, hogy nem áll kormányzati szolgálati jogviszonyban, nem közérdekből nyilvános adat a fizetése.

UPDATE! A Külgazdasági és Külügyminisztérium a cikk kapcsán levelet küldött, íme:

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ezennel tisztelettel felhívja a figyelmet a tárcánál dolgozó személyekkel kapcsolatos tényekre. A KKM soha nem vette figyelembe és nem is szólt bele, hogy melyik munkatársa milyen hobbit űz szabadidejében. A több mint 800 munkatársunk közül munka után többen lovagolnak, zenélnek, festenek, kirándulnak, és összesen ketten pedig futsaloznak. Ezen két utóbbi személy – Temesi Norbert és Monspart László – munkájával hivatali felettesük elégedett, tisztességgel elvégzik munkájukat, ami ha nem így lenne, nem dolgozhatnának a KKM-ben.

Andréka Domonkos 2010 és 2012 között a Miniszterelnökség, Miniszterelnöki Protokoll Osztályának munkatársa volt, majd a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub ügyvezetőjeként dolgozott, ahol 2014.07.14-én szűnt meg a jogviszonya. A KKM-be való érkezése előtt lemondott posztjáról és átadta a teljes feladatkört. Azóta kizárólag a KKM protokolláris feladatait látja el. Munkáját tisztességgel és magas szintű szakértelemmel végzi el.

A miniszteri kabinet koordinátora, Benkő Szilárd néhány megszakítással 2000 óta dolgozik Szijjártó Péter mellett. Munkáját tisztességgel elvégzi, élvezi a miniszter bizalmát. A KKM-ben a munkatársak teljesítményét továbbra sem hobbijuk, hanem elvégzett munkájuk alapján fogjuk megítélni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik