Belföld

Trükközni kellett Szijjártó jobb kezéért

Diploma hiányában kifacsart nevű posztot kellett kreálni Benkő Szilárdnak, a külügyminiszter futsalos csapattársának – írja a VS.hu.

A kabinetvezetőként emlegetett Benkő Szilárd hivatalos titulusa a “miniszteri kabinet működési koordinátora”, és ha jogi értelemben kell kabinetvezetői döntést hoznia, akkor a helyettesének kell intézkednie – derül ki a VS.hu cikkéből.

„Benkő Szilárdnak nincs meg az a felsőfokú, szakirányú végzettsége, amivel kormánytisztviselőként felső vezetői munkakört lásson el” – írta a VS-nek küldött válaszában a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A tárca szerint a jogszabályok lehetővé teszik, hogy a “minisztérium alaptevékenységéhez kapcsolódó adminisztratív, illetve tanácsadói feladatok ellátására esetenként Ptk. szerinti munkaszerződéssel foglalkoztathassunk munkatársakat”.

Szijjártó Péter a Miniszterelnökség államtitkáraként még 2012-ben elmondta, hogy 2000 óta dolgozik mellette futsalos csapattársa, de úgy tűnik, hogy később is meg volt elégedve. Miniszteri kinevezése után ugyanis vitte magával a KKM-be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik