Belföld

Klapka: „Berkinek a gatyáján kívül nincs semmije…”

A 86 éves üzletember a Magyar Narancsnak azt mondja: imádja a műbalhékat, a jó reklámot, gyerekkorától kezdve benne van minden gazemberségben.

Klapka György szerint a siker titka: a jó reklám és a humor. Ennek jegyében üzletelhetett Berki Krisztiánnal, akinek a TV2 kérésére adott el egy kamu aranytömböt 27 millióért. Amikor a NAV kérte a számlát majdnem összeesett a röhögéstől. Már viccnek tűnik az is, hogy eladná aranykereskedését. Klapka György szerint az a lényeg, hogy nevét felkapta a sajtó, az üzletet pedig nem nagyon akarja eladni. Nem maga miatt, „hanem a 35 ember miatt, aki ebből él”.

A hetilapnak adott interjúból világossá válik, hogy Klapka egész életét átszövi a reklám, az üzlet, az ügyeskedés és a kalandvágy. Képviselőnek is hívta mindegyik párt, ismer is mindenkit. Torgyán jó barátja, Orbán Viktorral tegeződik, de ő utálja a politikát, nem foglalkozott vele soha, és a jövőben sem fog. Pedig minden gazemberségben benne van gyerekkorától kezdve. Embert is csempészett, amiért halálra ítélték Kelet-Németországban. Öt éven át autója csomagtartójában legalább száz keletnémetet vitt át a határon. Erről később azt mondta Horn Gyulának, hogy ő már korábban elkezdte azt, amit ő. További részletek a Magyar Narancsban.   

Korunk aranyembere korábban a Hír24-nek azt mondta, hogy életét a világ legrosszabb üzletével kezdte. Karácsony este született, ezért mindig egy ajándékot kapott. Klapka György egyébként azt is elárulta, hogy nem jó milliomossá válni. Ő sem a pénzért, hanem a sikerért csinálja.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik