Belföld

Pásztor Alberthez is hozzányúlt az RTL Híradó

A hétfői híradóban továbbra is a kormánykritikus anyagok voltak túlsúlyban a baloldali darázsfészek jelölt mellett. Folytatódott a reklámadó-harc.

Megint kibontotta a casus belli egy részletét Szellő István, eszerint négy és félmilliárddal nőnek az RTL Klub adóterhei, veszteséges lesz a csatorna. Az RTL csoport szerint ez minden külföldi befektető számára figyelmeztetés, ezt nemzetközi gazdasági lapok is megírták.

Az RTL Híradó is szót ejtett arról, hogy néhol mintha drasztikusan büntetnék a rendőrök a cigányokat hülyeségek miatt. A budaörsi rendőrkapitányságot közönségszavazatok alapján „díjazták” is a legabszurdabb tüntetésért, egy roma fiatalember ötvenezres bírságot kapott, amiért intézkedés közben kihullott a zsebéből a zsebkendője, pedig fel is vette. Egyébként kiderült az is a riportból, hogy aki elfogadja a feljelentést, annak később már nincs jogorvoslati lehetősége, viszont sokan félnek attól, hogy ha tiltakoznak, akkor még jobban megszívatják őket.

A híradó azt is boncolgatta, hogy az az illegális marhavágást végző cég, melynek a tiszafüredi lépfene-fertőzést köszönhetjük, elég jó kapcsolatban lehet a földművelésügyi miniszterrel, egyébként állami földpályázaton nyert. A cég földbérleti szerződése fel is bontható, ha olyan gazdálkodást folytat, ami veszélyezteti az állatállományt – derült ki a riportból.

Az RTL Híradóban is szóba került a Szerb utcai társasház, ahol más „tűz közeli” személyek mellett Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes polgármesterjelöltnek is van lakása. Az övé nem nő magától, csak elég olcsón jutott hozzá, ahhoz képest meg jó sokat költ a házra az önkormányzat. Mi is megírtuk, hogy anno a házhoz mélygarázs épült, csak épp lehajtója nincs, mert műemlékké nyilvánították az épületet és nem lehetett megbontani a homlokzatát. Most a ház melletti százmilliós telket áldozza be az önkormányzat, hogy Szentgyörgyvölgyi és a szintén ott lakó Habony Árpád is tudjon hol parkolni.

Örökzöld téma a külföldi munkavállalás, erről is esett szó. Ujhelyi István szocialista képviselő szerint például már hatszázezren emigráltak, tízszer annyian mennek külföldre Orbán alatt, mint előtte, mert itthon nem boldogulnak. Pedig kint sincs kolbászból a kerítés és az ottani mércével tekintve rosszul is fizetik a magyarokat. A Fidesz viszont azt közölte, hogy senkinek nem árt a tapasztalatszerzés és különben is, a KSH csak százezer külföldön dolgozót tart számon.

Na, és akkor elértünk oda, hogy Pásztor Alberttel is foglalkoztak, ő volt a miskolci rendőrkapitány, aki pár éve kamerák előtt cigányozott egy egészségeset, majd a helyiek összpárti egyetértésben álltak ki mellette és azóta is magyarázzák, hogy a cigányozás nem is cigányozás. Most a baloldal színeiben indul, ezt eddig csak az Együtt-PM tartotta vállalhatatlannak, Gyurcsányék meg nagyon is beleálltak a történetbe. Miskolc persze más, mint ahogy azt a körútonbelüliértelmiség elképzeli, szokták mondani, ettől még nem lesz következetesebb a párt, de a miskolci cigány kisebbségi önkormányzat is csak annyit mondott, hogy szerencsétlen, ami a jelölés körül zajlik. De amúgy minden pártnak magánügye, hogy kit indít – vélik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik