Belföld

Meghívta kritikusait a cigányozó polgármesterjelölt

Vendégségbe hívta a PM-es Szabó Tímeát és Szigetvári Viktort, az Együtt vezetőjét Pásztor Albert, a miskolci baloldal polgármesterjelöltje – írja a NOL.hu. Pásztor korábban rendőrkapitányként cigányozással kavart botrányt.

„Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük” – mondta még 2009-ben Pásztor, akit emiatt az országos rendőrfőkapitány felfüggesztett, majd tiltakozás hatására visszahelyezték. Pásztor azóta nyugdíjas, az őszi polgármesterválasztáson viszont jelölt lesz, az MSZP, a DK és az Együtt indítja.

Kijelentése miatt elfogadhatatlannak tartja viszont Pásztor jelölését az Együtt-PM, helyi szervezeteik álláspontjával nem értenek egyet. „Bízom benne, hogy együtt, párbeszéd keretében, őszintén egymás szemébe nézve tisztázhatjuk a helyzetet és megerősíthetjük szövetségünket Miskolcért” – idézi Pásztornak a pártszövetség országos vezetőinek írt levelét a NOL.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik