Belföld

Teremgarázsa is lesz a belvárosi polgármesterjelöltnek

Befolyásos fideszesek lakják a Szerb utca 9. szám alatti társasházat, ami alá mélygarázst is építettek, csak épp nincs lejárata. De ezt is megoldják – derül ki a NolTV riportjából.

A házban jutott olcsón lakáshoz Szentgyörgyvölgyi Péter, aki az őszi önkormányzati választáson a Fidesz polgármesterjelöltje, Rogán Antal helyét veheti át, ha nyer. Bár nincs a kapucsengőn a neve, de úgy tudni, Habony Árpád is itt lakik.

Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke tartott hétfőn sajtótájékoztatót a ház előtt, ahol elmondta, hogy évekkel ezelőtt százmilliós értékben újították fel az épületet. Egy teremgarázs is épült, de nincs lejárata. A szomszédban van egy foghíjtelek, ahol új társasház épült volna, de a kerületi közgyűlés úgy döntött, innen lehet majd megközelíteni a mélygarázst – mondta a politikus.

 Tüntető a sajtótájékoztatón. Kép: NolTV 

Juhász Pétert tüntetők fogadták, akiknél egyforma kivitelezésű táblák voltak „Drogos és még adót is csalt – évekig kereste a cégbíróság”, „Drogcsempész és kábítószerkereskedő – otthon termesztette a kendert” és hasonló feliratokkal. A NolTV riportere meg akarta kérdezni a tüntetőket, hogy ki szervezte a megmozdulást – volt, aki nem szólalt meg, csak a kezét rázta és volt, aki azt mondta: ott lakik a közelben, erre járt és nála volt a tábla.

A V. kerületi önkormányzat Juhász Péter sajtótájékoztatójára úgy reagált, hogy a ház alatti mélygarázst még a szocialista Steiner Pál polgármestersége idején alakították ki, a kerület egyébként 1,8 milliárdot fordított a kerületi társasházak megújítására, köztük arra, ahol az MSZP bérel irodát, vagy a Nagysándor utcai átmeneti lakások festésére. Zalka Szilvia sajtóreferens azt írta, hogy az önkormányzat rágalmazás miatt feljelentette Juhász Pétert. Közleménye szerint az önkormányzat álláspontja az, hogy Juhásznak nincs helye a közéletben, mert már kétszer ítélték el droggal való visszaélés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik