Belföld

Megint szeretetcsomagot kapott Orbán apja

Nem akármilyen felvétellel vezette fel a csütörtöki politikai szeretetcsomagot az RTL Klub híradója – egy korrupt politikus hisztérikus sírással kért bocsánatot tetteiért.

Jó, mondjuk ez Japánban történt meg, de azután jött az első hazai hír, ami szerint ki kell adni Lázár János kétmilliós utazásának részleteit. Ki tudja, még az is lehet, hogy a miniszter is könnyek közt, térden állva adja be a dokumentumokat. Meg az is lehet, hogy elrepül a fejünk fölött egy falka vidáman éneklő rókakölyök.

Kinek a vállalkozása bővíthetné a tőzegkitermelést a Zala megyei védett lápban? Orbán Győzőé, a miniszterelnök édesapjáé. Az LMP szerint viszont nem olyan jó ötlet egy védett ökoszisztémát ilyesmivel megbolygatni – erről is szó volt a riportban.

Azután jött az a történet, hogy Rogán Antal alpolgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter, aki polgármesterjelölt a V. kerületben, roppantul jutányos áron jutott önkormányzati lakáshoz, még csak nem is valami lepukkant leprafészekhez, mert arra is milliókat költött az önkormányzat, hogy rendbehozza az épületet. Úgy hírlik, hogy annak ellenére, hogy nincs kint a kaputelefonon a neve, ott lakik Habony Árpád agytröszt is.

A politikusok nem hibátlanok, de L. Simon László nagyszerű politikus – ezt már Kósa Lajos Fidesz-alelnök mondta azután, hogy a kultúrpolitikus pofára esett azzal, hogy váltig bizonygatta, hogy az interneten hirdetőknek nem kell reklámadót fizetniük. Azután kiderült, hogy mégis kell, Kósa meg le akarta tiltatni a nyilatkozatot. Kósa szerint nem az dönti el egy politikus alkalmasságát, hogy erős konfliktusos helyzetben zavarba hozható-e, mondjuk erős zavarban kell lenni ahhoz, hogy egy nem is olyan elhanyagolható részletről lövése se legyen az embernek.

Az RTL újra nyomatékosította a hadiállapotot, idézték Andreas Rudast, az RTL csoport alelnökét, aki szerint a csatornát nem lehet kiűzni az országból. Majd szóba került még Paks II is, aminek a hitelszerződésén még alig száradt meg a tinta, de máris 120 milliárd forinttal nőtt az adósságunk az oroszok felé a forintárfolyam gyengülése miatt. A kormány azonban úgy véli, több eszközük van a devizahitelezés hátrányainak kivédésére, mint a pórul járt háztartásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik