Belföld

Megjósoltuk, hogy ma Rogánnak megy neki az RTL

Miután tegnap Rogán Antal beszólt az RTL Klubra, arra tippeltünk, hogy ma ő is bekerül a Híradóba. Így is lett, bár nem a mindig növekedő csodalakás, hanem a véletlenül pont a választás előtt a nyugdíjasoknak kiosztandó tízezres Erzsébet-utalvány volt a téma.

De ne szaladjunk előre, a mai hard politikai blokk kezdetén szó esett a türkmén házibuliattila, vagyis Gurbanguli Berdimuhamedov államfő budapesti látogatásáról. A szépen fésült téeszelnökre emlékeztető nárcisztikus diktátor túlkapásairól esett szó, nem hallgatták el azt sem, hogy Gyurcsány is pacsizott vele még régebben. Megszólalt az LMP-s Széll Bernadett is arról, hogy elég kellemetlen ilyen arcokkal barátkozni, akármilyen üzletről is legyen szó. Ajándék videónkban nézzék meg, hogyan tolja népének a mulatóst a mókás nevű Gurbanguli!

Szóba került az is, hogy több mint egymilliárd forinttal drágább lett a Fradi-stadion a tervezettnél, azt sajnos nem sikerült megtudni, hogy miért. A Nemzeti Vagyonügynökségből sikerült kicsikarni, hogy bővül a tervezetthez képest a létesítmény műszaki tartalma, wow, very 21. század, such hosszú táv, much világszínvonal, de semmi konkrétum. A szocialista Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy éhező gyermekeknél jobb helyen lenne a pénz.

Trafikmutyikával robogott tovább a műsor, a plázákban már mióta zárva kéne, hogy legyenek a dohányboltok, ehhez képest még van, amelyik ott áll tárva-nyitva. Rejtett kamerás leleplező felvétel is volt, egy trafikoslányt kérdeztek meg, hogy akkor most mégis mi van. Szerinte a plázában működő hipermarkettől eltérő helyrajzi számon vannak, úgyhogy így oké a dolog.

Ezután jött az államadósság, ami már történelmi csúcson van, holott 2010-ben ugye még azt mondta Orbán, hogy akkora harc lesz ellene, mint három másik, ahhoz képest csak nem akar fogyni. Pedig még a magánnyugdíjak is elestek a harcban, mind a háromezermilliárd forint.

Majd jött Rogán Antal, aki ugye tegnap beszólt, hogy MEG AKARJA FÉLEMLÍTENI az RTL a közélet szereplőit, gondolom, azóta verejtékben tocsogó lepedőben ébred minden éjszaka közepén a Pasa parkban. Meg is jósoltuk a tegnapi híradószemlében, hogy kapni fog ma ezért. Szép, aprólékos riportot készített a csatorna arról, hogy az V. kerületben, ahol Rogán uralkodik, tízezer forint támogatást kapnak a nyugdíjasok, nahát, pont az októberi önkormányzati választás előtt! Az RTL még a Szeged melletti Sándorfalván is kérdezett nyugdíjasokat, ők nem kapnak semmit, de az se befolyásolná őket, hogy kire szavaznak. Respekt az öntudatos nyugdíjasoknak!

A napi kormánysimogató utolsó felvonása a keddi Orbán-esküvős anyag visszacitálása volt, ez mondjuk inkább elvette az előző napi anyag élét. Arról van ugye szó, hogy Orbán Ráhel esküvőjén eltűnt két iPhone, amik kétszázezer forintot se érnek, ehhez képest a nyomozás során huszonhat felszolgálótól vettek DNS-mintát több milliós értékben. Megszólaltatták Tarjáni Péter biztonságpolitikai szakértőt, aki azt mondta, hogy hát elképzelhető, hogy a telefonokon fontos adatok voltak, és akkor indokolt, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda életvédelmi osztályát vonták be és milliókat költöttek a felderítésre. Én mondjuk el nem tudom képzelni, miket tárolhatnak egy telefonon, rakétaindító kódokat vagy az igazságot a roswell-i incidensről, de egyébként a XXI. század fantasztikus találmánya a felhő alapú adattárolás, javasolnánk, hogy ne történjen ilyen incidens.

Végül megtennénk a mai tippünket: holnap Deutsch Tamásról várunk valami kedveset, miután ma latinul újbaloldalizta az RTL Klubot. Köszönjük a figyelmet, viszontlátásra!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik