Belföld

Ma dajcstomi szólt be az RTL-nek

„Ceterum censeo Carthaginem esse delendam. Barátsággal az RTL Klub nevű politikai pártnak (a VVújbaloldalnak)” – írja az ismert Twitterező, dajcstomi, aki Deutsch Tamásként a Fidesz EP-képviselője.

Egyébként javaslom Karthágót elpusztítani, szól magyarul az idézet, amivel Cato római szenátor fejezte be szónoklatait. Vagyis Rómának mielőbb el kell bánnia főellenségével.

Az elmúlt egy hétben az történt, hogy az RTL híradóiban hangsúlyosabbá váltak a kormányt és a kormányhoz kötődő személyeket bíráló riportok, egyébként helyesen, hiszen a médiának az a dolga, hogy ha mutyi van, arról tájékoztassa a választókat, akik majd számításba veszik az információt, ha el kell dönteni, kinek szavazzanak bizalmat. A Fidesznél viszont eléggé prüszkölnek ettől, szerintük például a miniszterelnök édesapján való bosszúállás, ha arról beszélnek, hogy Orbán Győzőnek az utóbbi években elég jól megy a bányabiznisz.

Mondjuk mi sem vagyunk abban biztosak, hogy véletlen az, hogy a súlyos reklámadó tervének felbukkanásával lett harcosabb az RTL Klub hírműsora. A másik oldalon L. Simon László, a törvény beterjesztője és Gulyás Gergely áll a frontvonalban. Utóbbi politikust azzal vették elő, hogy meglehetősen vidáman nézte az X-faktort ingyenjeggyel ahhoz képest, hogy most kártékonynak tartja a kereskedelmi tévéket. Szerinte az objektivitás helyett az RTL az önérdeket választja, ezt a szerdán a Hír24-en megjelent interjúban mondta.

Na de most úgy tűnik dajcstomi hozzászólásából, hogy komoly ellenfélként tartják számon az RTL Klubot, mintha kevesebb szó is esne az áprilisban elhasalt wannabe kormányváltó ellenzékről.

Már csak azt nem tudjuk, hogy melyik fél Róma, és melyik Karthágó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik