Belföld

Lopás az Orbán-esküvőn: milliós nyomozás pár tízezer forint miatt

Az ügyészség szerint nem minősül hivatali visszaélésnek az, hogy milliós költséggel próbálták megtalálni azokat, akik Orbán Ráhel lakodalmán elloptak két mobiltelefont – írja a hvg.hu. A tavaly szeptemberi esküvőn két, nagyjából ötvenezer forint értékű iPhone tűnt el.

A lakodalomban dolgozó egyik felszolgáló, Csókási László szellőztette meg az esetet, miután őt is DNS-minta adására kötelezték. Ennek először nem akart eleget tenni, de bírsággal fenyegették. Felháborítónak tartotta azt is, hogy csak a személyzetet vetették alá tortúrának, a vendégeket nem.

A DNS-vizsgálat ára személyenként 50 és 300 ezer forint közt lehet, így a teljes költség akár 8 millió forintra is rúghatott. Csókási hivatali visszaélés gyanújával feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen, de a hatóság rendben lévőnek találta az ügyet, a feljelentést elutasította. „Csak súlyos bűncselekmények, lopás esetén is csak a különösen nagy értékekre elkövetett lopások esetében vethető fel a DNS-minta vétele” – mondta korábban a HVG-nek Fazekas Tamás ügyvéd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik