Belföld

Tízezres támogatásokat oszt Rogán az idősek világnapján

Fejenként tízezer forintos Erzsébet-utalványokat kapnak a fűtési támogatásban részesülő V. kerületi hatvan év felettiek októberben, az Idősek Világnapján. Hogy, hogy nem, az önkormányzati választás is pont akkor lesz.

A rendeletről a Város Szíve Blog számol be. A Rogán Antal által vezetett kerületben választások előtt általában bőkezűek az idősekkel, a tavaszi országgyűlési választás idején kétkilós húsvéti sonkával kedveskedtek nekik. Nem fogják kitalálni: az ajándékot a CBA üzletekben lehetett átvenni.

Rogán Antal ugyan már biztosan nem lesz polgármester, de a blog azt írja, hogy Puskás András alpolgármester készült átvenni a helyét. Puskás Rogán Antal szomszédja a Pasa Parkban, ahol a mostani polgármester minden reggel arra ébred, hogy új szoba nőtt a lakásához. Az ingatlanbalhéval Puskás is megperzselődött.

A Város Szíve arról ír, hogy a többi lehetséges jelöltaspiráns is érintett valamilyen korrupciós botránnyal, így arról döntöttek, hogy a legkevésbé kompromittálódott, de ismeretlen Szentgyörgyvölgyi Pétert indítják.

A Demokratikus Koalíció szerint az V. kerületi önkormányzat szavazatokat vásárol az őszi önkormányzati választásokra. Helyesnek tartják, ha egy önkormányzat támogatja rászoruló polgárait, azt azonban kifogásolják, hogy ezt nem nyár elején vagy karácsonykor teszi, hanem az önkormányzati választás előtt – áll az MTI-nek elküldött közleményükben.

Az V. kerület közleményben reagált:

“Belváros Önkormányzata 2006 óta folyamatosan támogatja a nyugdíjasokat fűtéstámogatás formájában és a gyereket nevelőket bérlettámogatással, ingyen tankönyvvel, valamint a beiratkozás támogatásával. Ezeket a hozzájárulásokat a kerületi baloldal képviselői bevezetésük idején nem szavazták meg. Gyurcsány Ferenc kormánya pedig 2006 és 2010 között megadóztatta a nyugdíjasok fűtés- és a fiatalok bérlettámogatását is. Rezsit emeltek és adót vetettek ki a belvárosi nyugdíjasokra. Szerencsére az önkormányzat kifizette helyettük az adót. 2010 után ezt az adót eltöröltük, a nyugdíjasok és a gyereket nevelők támogatását pedig megemeltük. Kerék-Bárczy Szabolcs már ez év márciusában is megtámadta a nyugdíjasok húsvéti támogatását, de a bíróság nem neki adott igazat. Ma ugyanezt tette: újra megpróbálta elvenni a nyugdíjasoknak járó jogos támogatást. Kerék-Bárczy Szabolcs és a DK, ha tehetné, minden hozzájárulást megvonna a belvárosi nyugdíjasoktól, és a gyereket nevelőktől, – ahogy 2006 és 2010 között, úgy most is – újra megadóztatnák őket”.

Rossz ómen

A 2010-es önkormányzati választás előtt a Fidesz a legsemmitmondóbb, legüresebb kampányt folytatta. Egyfelől „megvédjük”, másfelől „folytatni kell”, „még egy kis összekapaszkodásra van szükség”, „nem állhatunk le, nem rekedhetünk meg”. A választás után, még 2010-ben jött: 1, a köztisztviselők elbocsátását radikálisan megkönnyítették 2, magánnyugdíj-pénztári pénzeket lenyúlták.

Ez utóbbi már elfogyott.

Várjuk a választásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik