Belföld

Ma is kapott szeretetcsomagot a kormány az RTL-től

Múlt hét óta úgy tűnik, szeretetblokkal hálálja meg az RTL Klub a reklámadót híradójában. Ma is szórták a rózsaszirmot, szó esett arról, hogy nálunk van a legmagasabb ÁFA, négymillióért keresték a hatóságok az Orbán-esküvőn eltűnt telefonokat és nem reagált a kormány az 56-os mártírok hozzátartozóinak nyilatkozatára.

A kékfényt és a színes híreket átugorjuk, kezdjük azzal a beszámolóval, ami arról szól, hogy Áder János aláírta a médiaadóról szóló törvényt. A csatorna továbbra is következetes abban, hogy médiaadónak nevezi a reklámadót. Felidézték, hogy az RTL csoport levélben fordult az államfőhöz, hogy ne írja alá a rendeletet, majd elmondták, hogy a kormány félrevezető nyilatkozataival szemben az RTL eddig is fizetett adót, tavaly kilencmilliárdot.

A bemelegítés után lássuk a nagyobb riportokat. Az Orbán Ráhel-esküvő személyzetének huszonhat tagját vegzálták DNS-mintavétellel, miután valaki ellopott két telefont. Bemutattak egy nőt, akinek a munkahelyén nyúlták le a telefonját, persze nem történt semmi, igaz, ő nem tagja az Orbán-családnak, hanem egy hétköznapi műkörmös. Majd bemutatták azt az öntudatos polgárt, aki felszolgálóként dolgozott a lakodalomban, és dicséretesen feljelentést tett, miután cseszegette a rendőrség és úgy látta, kicsit túlpörgik az ügyet. Összehasonlították egy új iPhone árát a vizsgálatok költségével, majd jött az elmaradhatatlan Magyar György ügyvéd is. Szerinte is túlkapás történt. Megtudtuk még azt is, hogy egy gyilkossági ügyben másfél évig tartott a DNS vizsgálat, ami alatt a gyanúsítottak megszöktek.

Három és fél perc a tegnapi 1956-os emléknapról. Nem reagált a kormány a mártírok hozzátartozóinak nyilatkozatára, amiben a könnyűzenei koncertek ellen tiltakoztak, konferálta az anyagot Erős Antónia. Fiatalok rajonganak az Omegáért a bejátszás elején. Megnézhettük, hogy fütyülték ki Orbánt a kivetítőn, majd felidézték, hogy Nagy Imre és mártírtársainak hozzátartozói szerint vértanúhalál emléknapján ciki az egykori gyászszertartás helyszínén bulizni. Nagy Imre unokáját, Jánosi Katalint is megszólaltatták, aki nem is várta, hogy a kormány majd válasszal töri magát. „Általában így mennek a dolgok nálunk.” A hozzátartozókat amúgy meg se hívták a megemlékezésekre, tudtuk meg a riportból. A kormányszóvivő az RTL-nek sem válaszolt.

Magyarországon a legmagasabb az ÁFA az egész világon! Egy kiló kenyérért dupla annyit adózunk, mint a románok, vezette fel a következő riportot Szellő István, majd hozzátette, hogy 2012-ben nálunk nőttek leginkább az adóterhek az előző évhez viszonyítva. Szlovéniában csak 9 és fél százalék adóteher van az alapvető élelmiszereken, nálunk 18, így nem is csoda, ha sokan a lendvai kisboltba járnak bevásárolni Magyarországról. Az általános áfakulcs nálunk 27 százalék, az egyik boltban megszólaltatottak szerint nehéz kijönni a jövedelmükből. Romániában 24, Szlovéniában 22 százalék az ÁFA, Ausztriában és Szlovákiában pedig csak húsz. Az RTL riportere szerint a jövedelmeket terhelő adók csökkentek, a fogyasztás után fizetendő kötelezettség viszont nőtt, mert könnyebb azt ellenőrizni. Az MSZP áfacsökkentést szorgalmaz, a Nemzetgazdasági Minisztérium meg nem – ezzel zárul a riport.

Nagy Kriszta Tereskova művésznő Orbán-festményeiről is szó esik, amiket rekordgyorsasággal kapkodtak el. Jobb- és baloldali politikusok, sőt, Lévai Anikó és Orbán Ráhel is bevásároltak. Orbán rózsás tapétán, lángok között, Hello Kittyvel, minden van, mint a búcsúban. A Godot Galéria vezetője, Kozák Gábor azt mondta, hogy volt némi félelem a téma miatt, hogy mit szólnak, volt, aki fricskát látott benne és volt, aki komolyan vette. Tereskova amúgy elég nagyot kaszált, a képek darabja 57 ezer forintért ment el.

Egyébként ma Rogán Antal is beszólt az RTL-re, lehet, hogy holnap már a magától növő lakásáról nézhetünk beszámolót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik