Belföld

Fejlesztések Maroshegyen

Brajer-Eva(960x640).jpg (1)
Brajer-Eva(960x640).jpg (1)

A maroshegyiek lakossági fórumon tehették fel kérdéseiket, tolmácsolhatták észrevételeiket a terület önkormányzati képviselőjének.

“Az idei évben komoly költségvetési forrás segíti a Maroshegyi Óvoda bővítését. Nagy szükségünk van rá, hiszen néhány éve több kisgyermeket is el kellett, hogy utasítson férőhely hiány miatt az intézmény. Fontosnak tartom, hogy a Saára Gyula program keretében folytathatjuk azt az útfelújítási programot, amit elkezdtünk tavaly és a Maroshegyen idén is folytatódnak az utca és járdafelújítások.” – mondta a tegnapi fórumon Brájer Éva alpolgármester, a Maroshegy önkormányzati képviselője.

Maroshegyi buszok

Mint mondta nemrégen a város polgármesterével közösen volt egy olyan találkozó, ahol számos maroshegyi lakossal együtt a városrész belsejébe közlekedő autóbuszjáratról is szó volt. A városrészben jellemző kicsi utcák miatt egy állandó buszjárat működéséhez több utcát is egyirányúsítanának. Most egyeztetések zajlanak és legkorábban nyáron próbálnák ki a gyakorlatban.

Útfelújítások

Brájer Éva elmondta, hogy a Rádió utcában az idősek otthona és az óvoda közötti lakóházak murvás bekötőútját leaszfaltozzák és a Szilvamag környékén is lesznek felújítások. A városrész kisebb központjának tervei készen vannak és a megvalósítás első lépései el is kezdődnek még ebben az évben. A Besztercei utcát is megemlítette, ahol a már felújított Nagybányaihoz hasonlóan igen nagy az átmenőforgalom.

Civil őrszemek

A közbiztonsággal kapcsolatban elmondta, hogy szerveződik a Maroshegyen is egy kis csapat, akik éjszaka az utcán sétálva előznének meg bűncselekményeket. Ők ugyan semmilyen eszközzel nem rendelkeznek majd, azonban telefonjuk és éles szemük van.

Óvodabővítés

Az Ybl Miklós nevét viselő program keretében 100 millió forintból két csoportszobával bővítik a Maroshegyi Óvodát.

Maroshegyen több mint nyolcezren élnek és ebben a városrészben a következő öt-tíz évben várhatóan tovább nő majd a lakosok száma, amely magával hozza azt is, hogy sok kisgyermek is él majd a körzetben.

Már jó pár éve azt tapasztaljuk, hogy az intézménynek helyhiány miatt el kell utasítani városrészben élő, és a Maroshegyi Óvodába jelentkező gyermekeket. Az új férőhelyek nemcsak a városrészben élő kisgyermekes családoknak nyújt segítséget, hanem a város többi óvodájában is felszabadulnak férőhelyek – mondta Brájer Éva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik