Belföld

Megújult utak Maroshegyen

maroshegy(210x140)(1).jpg (útfelújítás)
maroshegy(210x140)(1).jpg (útfelújítás)

Átadták a Nagyváradi, a Tordai és a Székely utcát.

Tavasszal minden városrészt érintő, nagyszabású útfelújítási programot fogadott el az önkormányzat. Ennek révén Maroshegyen is lehetőség nyílt arra, hogy fontos közlekedési szerepet betöltő, vagy rossz állapotú útszakaszok újuljanak meg.

A Saára Gyula-program Maroshegy több utcáját is érinti

„Keskeny, hosszú utcák jellemzik ezt a városrészt. Amikor Maroshegy képviselője lettem, sok elmaradást tapasztaltam az utak állapotában, sok helyen még járda és csapadékvíz-elvezetés sem volt. Az elmúlt években sikerült az óvoda és az iskola felé vezető utcákat rendbe tenni. Az idősek és kisgyermekesek által legtöbbet használt utakra járdát építettünk, hogy biztonságosan eljussanak például az orvosi rendelőhöz.

ÖKK Fehérvár

Tavaly elkészült a Nagyváradi utcában egy térköves, jól használható járda, most pedig az útfelület is megújult. A Székely utca rendbetétele az iskolásokat szállító buszjárat miatt volt fontos, ezért kapott most a Nagyszebeni utcától a Torockó utcáig tartó szakasz mart aszfalt burkolatot. Most már az időjárástól függetlenül biztonságos rajta a közlekedés. Hosszú távú céljaim között szerepel, hogy a Székely utca teljes hosszában az autósok szempontjait is figyelembe vevő aszfalt burkolatot kapjon, és hozzájáruljon a Balatoni út tehermentesítéséhez.” – mondta el Brájer Éva.

A Nagyváradi utcában szeptember végén fejeződtek be a munkálatok. Itt 11,6 millió forint értékű beruházás zajlott, 2200 négyzetméteren. 12 aknát helyeztek szintbe, valamint egy szakaszon kiemelt szegélyt, egy másikon pedig víznyelőt építettek és kötötték be a csapadékcsatornába.

A Tordai utcában szintén szeptemberben fejeződtek be a kivitelezési munkálatok. Alig több mint egy hónap alatt itt egy közel 5,3 millió forint értékű beruházás zajlott le. A burkolt szakaszon egy csiszolómarást követően kiegyenlítették az

2014-es tervek

Maroshegy önkormányzati képviselője elmondta: „Jövőre a Saára Gyula-program keretében a Rádió utcában, az óvoda és a Gondozási Központ közötti területen lévő épületek közötti bekötőutakat szeretném leaszfaltoztatni. A közgyűlés döntött a Maroshegyi Gondozási Központ melletti, használaton kívüli épület elbontásáról, így ott egy kis szabad tér alakulhat ki, ahol akár egy közösségi kertet is létesíthetnénk közösen. Emellett a Szilvamag területének felújítását is szeretném jövőre elkezdeni. A terveket évekkel ezelőtt elkészíttettem, parkolókkal, zöldfelületekkel és útfelújítással – ennek az első üteme indulhatna jövőre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik