Belföld

Fejlesztések és panaszok a legidősebb városrészben

A Szerencse utcán tartott lakossági fórumot dr. Kovács László képviselő és Almási István polgármester. Hallottunk újdonságot is.

Idősek, de aktívak

A városrész régi adóssága vált valóra az elmúlt időszakban, amikor aszfaltot kapott a Csáki, a Kovács és a Magyar utca, de ennél is nagyobb dolog, hogy felújították a Damjanich utca szervizútját 450 méter hosszban – mondta el a képviselő kedden este a Kossuth Olvasókörben.

1621 méteren önerős járdaépítéssel segítette a város az itt élőket, a legnagyobb arányban a többi városrész közül, ami azért is figyelemre méltó, mivel Tabán és Kincsestelep az egyik legszegényebb városrész, ahol a legnagyobb az idősek aránya is. Mégis a legtöbb pályázat innen érkezett sóderre, cementre, homokra.

Ajándék karácsonyra

Dr. Kovács László beszélt még a Pál utcai Óvoda báljáról, melyet 18. alkalommal rendeztek meg, és több mint 100 vállalkozás támogatta. Kiemelte az intézményben folyó kiváló pedagógiai és társadalmi munkát is.

Almási István a városi fejlesztések mellett többek között arról is beszélt, hogy télen sem áll meg a közmunkaprogram, sőt idén tanfolyamokon is részt vesznek a foglalkoztatottak. Szokásához híven a város idén is megajándékozza az időseket. Karácsonyra minden 70 éven felüli vásárhelyi 4 ezer forintos Erzsébet utalványt kap, melyet a képviselők segítségével személyesen visznek házhoz.

Megújulhat a Dózsa György utca, mely pedig nem is olyan túl régen kapott új burkolatot, de már nagyon rossz állapotban van. A fontos út saját forrásból, 197 millió forintból újulhat meg a közeljövőben. Hasonlóan fontos feladat lenne az Andrássy utca újraszfaltozása és útalappal való ellátása.

Sumálkoló kéményseprők?

A fórumon pár panaszt is megfogalmaztak a jelenlévők. Egy hölgy a város honlapjának egészségügyi információit, annak pontatlanságát ítélte el. Véleménye szerint a körzetek feltüntetése már rég nem aktuális, van orvos aki már egy éve nem is dolgozik, és jónak látná a fogorvosi körzetek utcára való lebontásának megjelenítését is. A tömegközlekedésről és egy telefonos zaklatásról is szólt, de a válaszokat nem várva meg, kiviharzott a fórumról.

Egy másik lakó szomszédságának idős asszonyai nevében szólalt fel. Elmondta, városrészt járó kéményseprők elsumákolják a seprést, de a díjat beszedik. A munkát aztán ismerősöknek, családtagoknak kell elvégezni az idős személyeknél.

Az illetékesek mindkét bejelentésnek utánajárnak, ígérte a polgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik