Belföld

Orbán tanácsot ad Orbánnak

Orbán és Orbán (orbán és orbán)
Orbán és Orbán (orbán és orbán)

A kormány Cigányügyi Egyeztető Tanács létrehozásáról döntött.

A Cigányügyi Egyeztető Tanács elnöke a miniszterelnök, társelnöke az Országos Roma Önkormányzat elnöke, aki jelenleg Farkas Flórián fideszes képviselő. A testület további tagjai: Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere, Pintér Sándor belügyminiszter, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, valamint Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az Orbán Viktor vezette testület „a társadalmi felzárkózási és cigányügyi politika végrehajtásának összehangolása és végrehajtásának figyelemmel kísérése érdekében” javaslatot tesz az Orbán Viktor vezette kormánynak.


Figyelem! Képünk illusztráció! (Fotó: Neményi Márton)

Az Orbán Viktor vezette tanács figyelemmel kíséri az Orbán Viktor vezette kormány és a testület társelnöke által irányított Országos Roma Önkormányzat között „létrejött keretmegállapodásban foglalt célok teljesülését”, véleményezi a keretmegállapodás végrehajtásában érintett miniszterek és a társelnök által irányított Országos Roma Önkormányzat által készített beszámolókat.

A tanács szükség szerint, de legalább negyedévente ülésezik, ülését Orbán Viktor hívja össze, de rendkívüli ülés összehívását bármely tag (miniszter) kezdeményezheti nála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik