Belföld

Elhunyt Zoltai Magdolna

Életének 72. évében elhunyt Zoltai Magdolna idegenvezető.A szakember csaknem négy évtizeden át szolgálta Székesfehérvárt.

Életének 72. évében elhunyt Zoltai Magdolna idegenvezető. Fiatal korától kezdve rendkívüli módon érdekelte az utazás, új vidékek megismerése. A neves szakember hobbija és munkája összeforrt, élete végéig aktív idegenvezetőként tevékenykedett, számos külföldi úton kalauzolta a turistacsoportokat és kiemelkedő szerepet játszott Székesfehérvár értékeinek megismertetésében.

Zoltai Magdolna 1940-ben született Bodajkon. Középiskolai tanulmányait Budapesten végezte, majd a 70-es években tanult idegenforgalmi ismereteket. Székesfehérváron helyezkedett el és fokozatosan szerzett jelentős érdemeket a turisztikai szakma területén. Csaknem négy évtizeden át kalauzolta a magyar és külföldi turistacsoportokat a megyeszékhelyen, tagja volt a Fejér Megyei Idegenforgalmi Hivatalnak, később a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának és építő szerepet játszott a helyi Turisztikai Desztinációs Menedzsment létrehozásában is. 1981-ben, a Néprajzi Múzeumban rendezett első Utazás Kiállításon ő képviselte Fejér megyét. 1994 decemberében ment nyugdíjba, de ezután is szívesen vállalt önkéntes feladatokat és készségesen rendelkezésre állt, ha ezzel a város érdekeit szolgálhatta. Szakmai tudását, tapasztalatait csak erősítette kedves, előzékeny, udvarias természete. Székesfehérvár Önkormányzata és a város hálával és köszönettel adózik több évtizedes munkájának. Zoltai Magdolna búcsúztatásáról a család a későbbiekben gondoskodik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik