Belföld

Martonyi: a harc folytatódik

Oszama bin Laden halála nem jelenti a terrorizmus elleni harc végét - jelentette ki a magyar külügyminiszter. A Magyar Rádió reggeli műsorában ugyanakkor az amerikai kormány komoly sikerének nevezte a terroristavezér kiiktatását.

Mint hozzátette: “biztos vagyok benne, hogy az erre hivatott szervek már megtették a szükséges intézkedéseket”; nem véletlen, hogy elrendelték az Egyesült Államok nagykövetségeinek fokozott védelmét a világ minden táján.

A tárcavezető szerint jelenleg kérdéses, hogy az átalakulóban lévő iszlám világ hogyan reagál a halálhírre, és az is, hogy az iszlám országok mérséklődő vagy radikalizálódó irányvonalat követnek-e majd a jövőben. “Civilizációnk egyik legnagyobb ellensége kiesett, ez jó hír, de fel kell készülni az új helyzet kezelése” – hangsúlyozta Martonyi János.

Bin Laden halála az al-Kaidát nem kényszeríti térdre, de erősítheti a szövetségeseket – így kommentálta a történteket a Klubrádiónak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő. Gyarmati István szerint a külföldnek ez nagyon fontos üzenet, mert ez is azt bizonyítja, hogy küzdenek a terrorizmus ellen. Ugyanakkor úgy véli, hogy a terroristák bizonyára “összefognak” majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik