Belföld

“Vidéki rendőr” válasza Orbánnak és Pintérnek

Ironikus levelet tett közzé a rendőrszakszervezet.

A Vidéki Rendőr aláírással publikált írás válasz a kormányfő és a belügyminiszter rendőröknek írt levelére, amelynek lényege, hogy a semmisségi törvény ne bizonytalanítsa el őket, a kormány elismeri a “feladataikat rendkívüli áldozatvállalással, magas erkölcsi és szakmai színvonalon, jogszerűen teljesítő” rendőrök munkáját.

A Hírszerző szerint a levél, illetve annak előzményei visszatetszést keltettek. A Vidéki Rendőr aláírással megjelent levél szerzője megnyugvással veszi tudomásul, hogy a kormány érezteti, velük van, munkájukat nagyra tartja. Örömét fejezi ki amiatt, hogy a 2006 őszén jogaikban megsértettek elégtételt kapnak, egyúttal reméli, hogy a zavargások során megsérült rendőrök is közöttük lesznek.

Ám, teszi hozzá, nem sikerült megtudniuk, hogy részletesen mit is jelent az, hogy a kormány kiemelten támogatja a rendőrséget, pedig erről volt szó a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatában. “Csak arról kaptunk híradást, hogy alá kell írnunk egy nyilatkozatot, hogy titkosszolgálati eszközökkel megfigyelnek minket és az egész családunkat” – áll a levélben.

“Megtudtuk azt is, hogy Budapesten már nem utazhatunk a régi szabályok szerint a villamoson, a metrón, de ez jobb is így, minden kiváltságot meg is kell szüntetni. Ha némely közigazgatási dolgozónak már nem jár szolgálati autó, akkor ne járjon a rendőröknek se a busz” – írja a névtelen rendőr, aki tisztelettel megköszöni “a kormány fokozott támogatását, elismerését”.

“A jelenlegi rossz helyzetben, amit az elmúlt évek sikertelen kormányzása okozott, már éppen elég figyelem összpontosult a rendőrségre. Mivel a közrend már több mint fél éve helyreállt, már lehetősége nyílhat a kormánynak arra, hogy más szakterületre összpontosítsa a figyelmét” – áll a szakszervezeti oldalon elhelyezett levélben.

AJÁNLOTT LINK:

Kiborultak a rendőrök Orbán és Pintér “titokban” küldött levelén (Hírszerző)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik