Belföld

Romagyilkosságok, fóti mészáros, forint az alkotmányban [Hírösszefoglaló – Belföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb belföldi híreit.

Vasárnaptól jön a nyári időszámítás. Hajnali kettőkor három órára kell állítani az órákat. Hatvan perccel kevesebbet alhatunk majd. Az óraátállítás célja eredetileg az energiatakarékosság volt, de ma már többen vitatják, hogy a módszer valódi spórolást jelenthet.
Bővebben…

Öt éve nem betegek a magyar képviselők? Legalább is ilyen régóta nem volt táppénzkifizetés a parlamentben. Az Országgyűlés nemrég felére csökkentette a táppénz napi összegének lehetséges maximumát.
Bővebben…

Körvonalazódik a megegyezés a Moszkva tér átnevezése. A főpolgármester szerint van esély a Széll Kálmán térre való visszanevezésre.
Bővebben…

Bonus-malus rendszert vezetnének be a betegek gyógyszerfogyasztásánál, a forgalmazókkal csak kétéves szerződést kötnének készítményük támogatására, az olcsón gyógyító háziorvost megjutalmaznák – írja az egészségügyért felelős államtitkárság terveiről a Világgazdaság.
Bővebben…

Varga Mihály kezdeményezni fogja az alkotmányjavaslat módosítását, hogy kerüljön bele: Magyarország hivatalos fizetőeszköze a forint. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt mondta, az új generációk érdekeinek védelmében olyan alkotmányos szabályokat kell alkotni, amelyek megfékezik az állam túlzott mértékű eladósodását és biztosítják az államháztartás egyensúlyát.
Bővebben..

Felmondta a Főváros a Budapest Airporttal kötött taxiállomás-szerződést. Budapest kedvezőbb feltételeket akart, noha közleményében elismeri, hogy a terület a repülőtér kezelésében van.
Bővebben…

Jelentkezett a rendőrségen a fóti kettős gyilkosság gyanúsítottja. P. Tibor Ferenc az ügyvédjével pénteken a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházában adta fel magát. Őrizetbe vették, a kihallgatása még tart.
Bővebben…

Késő délután fejeződött be a vádirat ismertetése a romagyilkosságok miatt indult büntetőperben a Pest Megyei Bíróságon pénteken. A vád ötszörösen minősülő emberölés. A vádlottak kilenc támadásban 78 lövést adtak le, 11 gyújtópalackot hajítottak el, és ezzel összesen 55 ember életét veszélyeztették, hat halálos áldozat, öt életveszélyes és öt súlyos sérült volt, köztük nők és gyermekek.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik