Belföld

Fóti gyilkos, hiány, tini választók és gyűlöletcsoportok [Hírösszefoglaló – Belföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb belföldi híreit.

Csökkent a Fidesz támogatottsága, a pártoktól távolságot tartó választópolgárok aránya emelkedett, az ellenzéki pártok alapvetően stagnáló helyzetben vannak – írja a Népszabadság az Ipsos legújabb közvélemény-kutatásának eredményei alapján.
Bővebben…

A Magyar Nemzet szerint mintegy 40 luxuslakást értékesített áron alul a Honvédelmi Minisztérium az elmúlt hat-hét évben. Az elszámoltatási kormánybiztos bekérte az erről szóló dokumentumok egy részét Hende Csaba honvédelmi minisztertől.
Bővebben…

A rendőrség közzétette a fényképét annak a férfinak, aki feltételezése szerint Fóton gyilkolt. Tegnap délután maga a feltételezett elkövető hozta a rendőrség tudomására egy levélben, hogy egy fóti családi házban hagyott egy csecsemőt.
Bővebben…

A kormány részéről is megerősítették: a költségvetés hiánya túllépte tavaly a 3,8 százalékos célt – írja az Index. Az új számot Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár jelentette be egy csütörtöki fórumon. Szavai szerint az ország 2010-es GDP-arányos deficitje 4,2 százalék körül lesz.
Bővebben…

A választójog korhatárának 18-ról 16 évre csökkentését vetette fel az alkotmányjavaslatok parlamenti vitájában a kereszténydemokrata Stágel Bence. A korhatár leszállítása melletti legfőbb érv szerinte az, hogy a közéletet, a politikát így közelebb lehetne vinni a fiatalokhoz.
Bővebben…

A hét végén tárgyalja a Fidesz elnöksége a kormánypárt alkotmányjavaslatával kapcsolatos módosításokat, amelyeket ezt követően, hétfőn a kormánypárti frakciószövetség is megvitat – mondta csütörtökön az MTI-nek a Fidesz-KDNP alkotmányszövegező bizottságának tagja.
Bővebben…

Két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte és öt évre eltiltotta foglalkozása gyakorlásától Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászt csütörtökön első fokon a Fővárosi Bíróság.
Bővebben…

Kisebb vita alakult ki a parlament plenáris ülésén Horn Gyula egykori szocialista kormányfő szerepéről a fideszes Wittner Mária és a jobbikos Novák Előd között. Az ’56-os Wittner Mária szerint az egykori miniszterelnök “három éve ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni”.
Bővebben…

Térképen az ország radikális és neonáci csoportjai. Az Athena Intézet 18 szervezetet sorolt a gyűlöletcsoport kategóriába, köztük a Kuruc.Info-t, a Halálbrigádot, és a betiltott Magyar Gárdát.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik