Belföld

Wittner: “Horn Gyula hóhér volt”

A fideszes Wittner Mária szerint az egykori miniszterelnök "három éve ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni".

Kisebb vita alakult ki a parlament plenáris ülésén Horn Gyula egykori szocialista kormányfő szerepéről a jobbikos Novák Előd és a fideszes Wittner Mária között. Novák Előd azt mondta: a ’90-es években Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint most a Fidesz, mert önmaguk kétharmados többségét korlátozva beemelték a négyötödös szabályt az alkotmány előkészítésébe.

Wittner Mária ezzel szemben azt mondta: ugyanez a többség négy évvel később ki is vette ezt a passzust a szabályok közül. Wittner egyúttal közölte: “Horn Gyula hóhér volt”, és “három éve ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni”.

Novák Előd felszólalásában egyébként felsorolta az új alaptörvény-tervezetben talált 20 vesszőhibát is. Szerinte ezt a teljesítményt csak “Schmitt Pál tudná felülmúlni”. A jobbikos politikus arról is beszélt, hogy a fideszesek megtévesztik a parlamenti alkotmányozást a tévén keresztül követő nézőket: a kevés kormánypárti politikus mindig amögé ül, aki felszólal, tehát a tévében úgy tűnik, sokan vannak a teremben.

Hoppál Péter, a Fidesz képviselője szerint a jobbikos képviselő ezzel a felszólalásával, nyelvtani elemzésével megtörte az alkotmányozás emelkedett vitáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik