Belföld

Joav Blum is gyanúsított lehet a Sukoró-ügyben

A Népszabadság szerint ezt azért nem tudatták vele, mert külföldön van.

Már Joav Blum, az egyik befektető is a gyanúsított lehet a sukorói ügyben. A Népszabadság szerint “a Központi Nyomozó Főügyészségen legalábbis ekként kezelik az izraeli-magyar kettős állampolgárságú férfit, akinek a King’s City projektben a terület biztosítása volt a feladata”.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lapnak azt mondta: az ügyben még nincs Joav Blum nevű gyanúsított, vele gyanúsítást még nem közöltek. A lap emlékeztet rá, hogy Blum valóban akkortól gyanúsított, amikor ezt közlik vele. Vélhetően ez még azért nem történhetett meg, mert külföldön tartózkodik.

Fazekas Géza azt mondta, a férfi ügyvédjét azzal gyanúsítják, hogy Blum egyes ingatlan-tranzakcióiban közreműködött abban, hogy ajándékozási szerződésnek álcázzanak olyan szerződéseket, amelyek mögött valójában adásvételi tranzakció volt.

A Népszabadság szerint, ha Blum ügyvédjét emiatt bűncselekménnyel gyanúsítják, akkor kizárt, hogy őt magát nem.

Mint ismert a földügyletek kapcsán a magyar-izraeli üzletember a minap felszólította Budai Gyula miniszterelnöki megbízottat, hogy azonnali hatállyal szüntesse meg az ellene folyó “rágalomhadjáratot”, ellenkező esetben jogi eljárásokat indít.

Joav Blum közleményében akkor azt írta, hogy Budai Gyula állításait egyetlen bizonyítékkal sem tudja alátámasztani, “hazugságok” nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is károkat okoznak neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik