Belföld

Egyenlő Bánásmód – mától elnök egy újabb szakkollégista

Az új elnök Orbán Viktor egykori párton belüli riválisának volt a felesége.

A kormány előbb módosította azt a rendeletet, amely alapján ki lehet nevezni az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnökét, majd Orbán Viktor ki is nevezte az új embert a posztra. Külön-külön, de mindkét döntés a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg.

„Elnökké az a magyar állampolgárságú, választójoggal rendelkezõ, az egyenlõ bánásmód követelményének érvényesítése vagy az emberi jogok védelme területén kiemelkedõ tudással rendelkezõ jogász nevezhetõ ki, aki jogi szakvizsgával és legalább ötéves, jogi végzettséghez kötött munkakörben vagy a közigazgatásban eltöltött szakmai gyakorlattal rendelkezik.

Biztos ennek megfelelően a miniszterelnök mai hatállyal az Egyenlõ Bánásmód Hatóság elnökének a közigazgatási és igazságügyi miniszter javaslatára dr. Honecz Ágnest nevezte ki. Honecz Ágnessel nem az emberi jogokért végzett munkájáért foglalkozott utoljára a sajtó. Neve akkor került elő, amikor a HVG megírta, hogy politusok exfeleségeinek gyűjtőhelye lett a Millenáris.

Az EBH új elnöke ugyanis Bibó szakkollégista volt. 1989-től 1993-ig pedig az egykori Fidesz-alapító, majd az SZDSZ-be átigazolt Fodor Gábor felesége volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik