Belföld

Előbb kinevezték, majd alkalmassá tették APEH-elnöknek

Nem tévedés, hogy a Magyar Posta elnöke lett Vida helyettese.

Az APEH-elnök kinevezése után könnyítették a kinevezés feltételeit és bővítették a jogkört. Vida Ildikót hétfőn nevezték ki, amikor a még hatályos kormányrendelet alapján ezt nem tehették volna – írja a Népszabadság.

Hétfőn még feltétel volt a legalább ötéves közigazgatási gyakorlat, az ötéves vezetői tapasztalat. A keddtől hatályos módosítás ilyen kritériumokat már nem támaszt az elnökkel szemben és az is kikerült a jogszabályból, hogy az elnöknek kiemelkedő szakmai tekintéllyel kell rendelkeznie.

Egyben bővítették is az elnök jogkörét. Míg korábban az adóhatóság elnökének javaslatára a pénzügyminiszter nevezte ki és mentette fel az APEH elnökhelyettesét és gazdasági vezetőjét, ez az elnök hatásköre lett. Vida Ildikó a hét közepén már ki is nevezte helyettesévé Kalmár Istvánt.

Ő felel az APEH informatikai ügyeiért. Mellesleg Kalmár a Magyar Posta igazgatósági elnöke is, ahol a Postát kell modernizálnia – írja az Index. A hírportálnak a kormányszóvivő elmondta, Kalmár kettős vezetői megbízatása nem tévedés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik