Belföld

Cozma-ügy: nyári szünet előtt kiengedtek néhány vádlottat

A bírósági döntés után nyolcan maradtak még előzetes letartóztatásban.

Előzetes letartóztatásokat, házi őrizeteket szüntetett meg a Veszprém Városi Bíróság a Cozma-ügy csoportosan elkövetett garázdaság bűnperében a nyári ítélkezési szünetet megelőző utolsó tárgyalási napon.

A bíró védői indítványra megszüntette Raffael István hetedrendű, Katona Eugén tizedrendű és Kassai Henrik tizenkettedrendű vádlott előzetes letartóztatását, ugyanakkor elrendelte mindhármuk házi őrizetét.

A bíróság továbbra is fenntartotta viszont – szemben a védői indítvánnyal – Raffael János hatodrendű és Kalányos Róbert tizenharmadrendű vádlottak előzetes letartóztatását. A vádlottak a döntést tudomásul vették.

Megszüntette a bíróság a Cozma-ügyben Beéry testvérek házi őrizetét, viszont lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el számukra.

Az ügyész Raffael István, Katona Eugén és Kassai Henrik szabadlábra helyezése ellen fellebbezést jelentett be, s ugyancsak fellebbezett a Beéry testvérek házi őrizetének megszüntetése miatt is.

A bíró a tárgyalás végén közölte, hogy a csoportosan elkövetett garázdaság miatti bűnpert október 11-én folytatja. A Cozma-ügyben az emberöléssel vádoltak tárgyalását szeptember 13-án kezdik meg a Veszprém Megyei Bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik