Belföld

Szabolcsban 33 településen nincs áram

Három szabolcsi határállomás még nem fogad utasokat.

Csaknem 2300 lakóház és mintegy 100 önkormányzati tulajdonú épület sérült meg a tegnapi viharban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az eddigi bejelentések alapján 54 településen regisztráltak károkat Újfehértótól Balkányon és Nyírbátoron át Mátészalkáig, Magosligetig.

94 ember ideiglenes elhelyezését kellett megoldani, mivel néhány épület lakhatatlanná vált. Az elektromos hálózat tönkrement, 33 településen még nincsen áramszolgáltatás a megyében. A tűzoltók gőzerővel dolgoznak, hogy helyreállítsák az áramszolgáltatást és az ivóvízellátást.

A vihar okozta elektromosvezeték-hálózat megrongálódása miatt három határállomás sem tud utasokat fogadni. Áramszünet miatt áll a forgalom a Tiszabecs-tiszaújlaki magyar-ukrán, illetve a Csengersima-petei és a Vállaj-csanálosi magyar-román átkelőhelyen.

A Romániába utazóknak kerülniük kell a Hajdú-Bihar megyei ártándi határállomásra. Az Ukrajnába tartók viszont a szabolcsi átkelőhelyek közül már igénybe vehetik a Záhony-csapi, a Beregsurány-asztélyi, valamint a nap közben nyitva tartó Barabás-mezőkaszonyi és Lónya-haranglábi állomást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik