Belföld

Budai szerint Sukoró-ügyben elővehetik Gyurcsányt, Bajnait

Budai Gyula meglepetéseket ígér Sukoró- és Bábolna-ügyben.

A miniszterelnöki megbízottnak Sukoró esetében már vannak olyan dokumentumai, amelyek Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök, valamint Veres János egykori pénzügyminiszter felelősségét is felvethetik.

A fideszes képviselő jelenlegi információi szerint az ő felelősségük teljesen egyértelmű az ingatlancsere ügyében, amellyel 1,3 milliárd forint kár érte a magyar államot. Budai Gyula közölte: a bábolnai földértékesítésnél is nyomon követhető a volt kormánytagok felelőssége. Mint mondta: megkeresi majd a legfőbb ügyészt, és tájékoztatást kér mindkét ügy állásáról.

Budai ezen kívül több más ügyet is említett, így például a kerteskői állami gazdaságét, az újfehértói földeladást, a Veszprém megyei erdők ügyét. A miniszterelnöki megbízott szerint meg kell vizsgálni az elmúlt másfél év azon haszonbérleti pályáztatását is.

Budai szakértői stábbal dolgozik majd és biztosra veszi, hogy lesznek még feljelentések. A miniszterelnöki megbízotti közölte, lesznek olyan javaslatai, amelyekben kezdeményezi majd: az állam a további húsz évre haszonbérbe adott földterületeket illetően bontsa fel a szerződést, vagy támadja meg azt a bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik