Belföld

Újra a Fidesz a tréfa célpontja

Újra Orbán-állevél érkezett április elsején. Most a gárdistáknak tervezett pofonról szól a hamis közlemény.

Ahogy tavaly, úgy idén is a Fidesz nevében szórakozik valaki április elseje alkalmából. Ahogy több szerkesztőségbe, úgy az fn.hu-hoz is érkezett email Orbán Viktor nevében, melyben a következő szerepel: “A szélsőséges Jobbik sorra nevezi meg tervezett kormánytagjait, melyre a Fidesz csattanós választ ad: a polgári-liberális párt belügyi és titkosszolgálati minisztere Pintér Sándor lesz, ő fogja kiosztatni az általam beígért két pofont a gárdistáknak és minden szélsőséges jobbikosnak, aki a kétharmados győzelmet veszélyezteti.”

A levél amúgy a sajto@fidesz.hu címről jött, bár a Fidesz sajtóosztálya nem erről küldi leveleit. Havasi Bertalan, a párt sajtófőnöke is levélben reagált az állevélre: “Immár menetrendszerűen április 1-jén ismét kamuközleményt írtak és küldtek szét a Fidesz nevében. Ezúttal Orbán Viktor aláírással küldtek álközleményt a szerkesztőségekhez, a sajto@fidesz.hu címet feltüntetve feladónak. Az abban foglaltakhoz a Fidesznek természetesen semmi köze sincs.”

Tavaly olyan levelet küldött szét valaki Orbán Viktor nevében, hogy az ellenzéki párt 72 órát ad a baloldalnak, hogy az előrehozott választások támogatása mellett döntsön, ellenkező esetben péntek délutántól blokádot vonnak a Parlament köré. Abban az ügyben a Nemzetbiztonsági Hivatal is nyomozást kezdett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik