Belföld

Feljelentés a pécsi főtér felújítása miatt

A rendőrség április elsejéihg dönthet a nyomozés elrendeléséről.

Feljelentést tett az ügyészségen egy magánember Pécs főterének az Európa Kulturális Fővárosa program keretében folyó felújítása miatt. Az ügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el, az ezzel kapcsolatos teendőkkel a városi rendőrkapitányságot bízta meg. A rendőrség április 1-ig dönthet a nyomozás elrendeléséről.

A feljelentő a főtér átépítésének előkészületeivel, a kivitelezésre kiírt pályázattal kapcsolatban vélt szabálytalanságokat felfedezni, és kifogásolta a felhasznált anyagok, a munkavégzés minőségét is. A rendőrség már megkereste az önkormányzatot, amely a kért iratokat átadta a nyomozóknak.

A Széchenyi tér több közeli utcával és térrel együtt mintegy kétmilliárd forintból újul meg. A főteret a szilveszteri rendezvények és a januári EKF-megnyitó okán már tavaly átadták, a fejlesztés teljes egészében azonban csak idén tavasszal fejeződik be. A téren megszűnik a parkolás, megerősítik, kicserélik a burkolatot, a járművek helyét különböző “élményelemek”, köztük “zenélő kövek” veszik át, elvégzik a teljes akadálymentesítést is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik