Belföld

Új arc lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje

Lendvai Ildikó szerint egy "új, fiatal arcot" kell keresni a párt 2010-es miniszterelnök-jelöltjének.

Olyan új korszak előtt állunk, egy olyan új világot kell majd berendeznünk a válságból való kilábalás után, “hogy én magam azt javaslom, új arcot keressünk a párt miniszterelnök-jelöltjének” – mondta az MSZP elnöke a párt kongresszusát előkészítő szegedi tanácskozás előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Új arcot kell találni

Lendvai Ildikó úgy látja, olyan jelöltre van szükség, aki nyilván nem a semmiből jön, de “jelképezni tudja az új korszak új kihívásait”

A politikus közölte, pártelnökként a legfontosabb feladatának azt tartja, hogy ezt az új személyt segítsen megtalálni a baloldali közösségnek.

Az MSZP választási felkészülésének menetrendjét, s azt, hogy milyen típusú embert keres a párt miniszterelnök-jelöltjének, a kongresszusi vitában kell véglegesíteni – tudatta Lendvai Ildikó.
A szocialista pártnak a kongresszuson komoly és konkrét javaslatokat kell tennie a kormánynak a 2010-ig terjedő időszakra, éppen azért, hogy az MSZP kínáljon megoldást a “Jobbik által feltett és agresszív módon megválaszolt kérdésekre” – fogalmazott a pártelnök.

A kisembereknek készítenének javaslatot

Olyan kongresszusi javaslatot kell összeállítani, amely a kisember számára megfogható intézkedéseket tartalmaz egyrészt a közbiztonság erősítésére, másrészt a válság idején különösen fontos szociális intézkedések további bővítésére – hangsúlyozta Lendvai Ildikó.

Az intézkedéssor harmadik eleme az emberek morális biztonságának megerősítése, annak érdekében, hogy érezzék, “ebben az országban nincsenek kiváltságosok, akik a teherviselés alól kibújhatnak, nincs olyan elit, amelyik fölül és kívül állhat a törvényeken, a gazdaság és a politika erkölcsi normáin” – mondta a pártelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik