Belföld

Közel kétszáz riasztást kaptak a tűzoltók éjjel

Összesen 197 alkalommal kértek segítséget a tűzoltóktól a csütörtök esti vihar miatt. A tűzoltókat a legtöbbször vízszivattyúzás és fakidőlés miatt riasztották, emellett hét alkalommal épületkárhoz is kivonultak.

Személyi sérülés egy helyen, a Hajdú-Bihar megyei Vámospércsen történt, ahol villám csapott egy épületbe, és hárman könnyebben megsérültek. Az ország északi részén, Komárom-Esztergom megyében kapta a tűzoltóság a legtöbb riasztást, 51 alkalommal kellett vizet szivattyúzniuk a szakembereknek. Délen, Baranya megyében összesen 38 alkalommal, viharos szél okozta károkhoz kellett kivonulniuk. A siklósi kórház tetőszerkezetén 30 négyzetméternyi területen a viharos szél feltépte a bádogborítást.

Ugyancsak Baranya megyében, Siklós és Sellye körzetében csütörtök este nyolc órától mintegy 15 ezer fogyasztó esetében volt probléma az áramszolgáltatással. Hozzátette: péntek reggelre 13 településről és mintegy 1310 fogyasztóról jelezték, hogy még mindig gondok vannak. Az áramszolgáltató azt ígéri, hogy péntek délelőttre mindenütt helyreáll a rend.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik