Belföld

Hűvös hétvégére számíthatunk

A péntek napos lesz, a csúcshőmérséklet 25 fok közelében várható. A hétvége viszont szeles és kissé hűvös, a jövő hét közepén jön az országos kánikula.

Délnyugaton és északkeleten időnként erősen megnövekszik a felhőzet, északkeleten zápor is kialakulhat. Másutt kevés lesz a felhő, és csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél éjszakára országszerte mérséklődik, majd reggeltől ismét többfelé megélénkül. Hajnalban 6 és 12 fok között lesz a hőmérséklet.

Részletesebb előrejelzésért kattintson az FN időjárás aloldalára!

A többórás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, az ország északkeleti és délnyugati részén zápor, esetleg gyenge zivatar is kialakulhat. Másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél a délnyugati és az északkeleti területek kivételével továbbra is gyakran lesz élénk vagy erős. A hőmérséklet a délutáni órákban általában 20 és 25 fok között alakul, északkeleten azonban ennél hűvösebb is lehet.

A hétvégén szeles, az évszakhoz képest kissé hűvös időre számíthatunk. Kevés lesz a felhő, már csak elvétve fordulhat elő zápor. A kifejezetten hűvös hajnalokon az ismert fagyzugos helyeken (északkeleten és délnyugaton) 5 fok alá süllyedhet a hőmérő higanyszála. A jövő hét elején dinamikus felmelegedés kezdődik. A hét közepére a jelenlegi számítások szerint országos kánikula köszönthet be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik