Belföld

Mindenképpen megépítenék a Tubest

Egységes törvényi szabályozást vezetnének be a kiemelt fontosságú honvédelmi területekre. A Fideszes honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke szerint ez a törvénymódosítás nem elég a Tubesi ügy megoldására.

A bizottsági ülésen Lázár János hangsúlyozta, hogy mindenképpen megoldást kell találni a problémára, mert horribilis összegek tűnnek el a lokátort helyettesítő drága megoldásokkal. Így nem lehet teljesíteni a NATO-val szemben vállalt kötelezettségeket, és az ország biztonsága sem garantálható.

Szili Katalin házelnök szerint módosítani kell az országos területrendezési tervről szóló törvényt. A jelenlegi törvény még nem rendelkezik az érintett területek jellegének megváltoztatásáról, vagy más területek kijelöléséről.

A bizottság egy másik napirendi pontja szerint folyamatban van az Afganisztánban szolgáló Különleges Műveleti Csoport (KMCS) váltása. Az ázsiai országban kezdődő választásokat biztosítva további negyven magyar katona utazik Afganisztánba- közölte Mikita János, a vezérkari főnök helyettese.

A kormány tavaly decemberben elfogadott határozatában döntött a KMCS kiküldéséről. A 16 fős csoport feladatai közé tartozik a felderítés és a katonai segítségnyújtás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik